Nasmešek za fotografe. Foto: Reuters
Nasmešek za fotografe. Foto: Reuters
Princu Harryju je podaril košarkarski dres in en košarkarski copat. Foto: Reuters
Darila za princa. Foto: Reuters

30-letni NBA-zvezdnik se je s princem srečal v palači St. James, njuno srečanje pa je bilo organizirano v dober namen. Anthony je s svojo prisotnostjo namreč popestril podelitev diplom za najnovejše trenerje in trenerke, ki so se kalili na akademiji Coach Care.

Gre za projekt, ki je nastal v okviru kraljeve fundacije: "Ko smo moj brat, Catherine in jaz leta 2012 odprli akademijo, smo imeli vizijo, da bi mlade iz problematičnih sredin navdušili nad tem, da postanejo odlični športni trenerji v svojih skupnostih in širše. Mlade, ki bodo nato navdihovali druge, da bi za vedno spremenili svoje življenje s pomočjo tega programa, s pomočjo športa," je na podelitvi povedal Harry.

Carmelo Anthony je vsem novim diplomantom zaželel srečo v trenerskem poslu, obenem pa jim je povedal, da njih in njihovo znanje, z veseljem sprejmejo tudi v Združenih državah. "Počaščen sem," je po srečanju s princem dejal Anthony in nadaljeval: "Nisem vedel, kaj me čaka. Videti njega, kako se sprehaja po sobi, in otroke, ki se smejejo in šalijo, to je bil super trenutek. Princ me je lepo sprejel. To je zame velika čast, nikoli si nisem predstavljal, da bom srečal princa."

Zanj je to tretji obisk Londona v dveh letih in pol: "Ko prideš v London, lahko na vsakem koraku občutiš kraljestvo. Ko sem stal pred njim, sem začutil njegovo energijo in vibracije, dobiš ta kraljevski občutek." Carmelo je princu izročil darilo - dres z napisom Wales in en košarkarski copat s številko 51.

Se vrača na parket? Potrudil se bom.
Anthony, ki ni igral od silvestrovega, bo na parket morda stopil že jutri, ko se bosta v Londonu pomerili ekipi New York Knicks in Millwaukee Bucks. Povedal je, da kot nastopajoči čuti odgovornost, da nastopi na jutrišnji tekmi. Kot kaže, njegovo levo koleno okreva, zato je že začel treninge: "To je London, človek, takšne priložnosti ne dobimo prav pogosto. Potrudil se bom, da se jutri vrnem na parket. Če bom jutri igral, bom nadaljeval z igranjem. Obstaja velika možnost za to."

Se bo tekme udeležil tudi princ? "Povedal je, da si tega želi in da bo poskusil priti. Če mu ne bo uspelo, razumem, saj je zelo zaseden moški," je povedal Anthony.

Katastrofalna sezona? Še vedno stojim.
Carmelo je z mediji na Otoku zelo sproščen in prijazen, na njegov obraz se je celo vrnil nasmešek, česar že nekaj časa nismo videli pri košarkarskem zvezdniku. Na srečanju z ameriškimi novinarji, ki po vsaki tekmi v slačilnici čakajo na odgovore prvega zvezdnika ekipe tudi po eno uro, je Carmelo zelo hladen, a temu se ni treba čuditi, saj niti sam ne najde več odgovorov za kalvarijo New York Knicksov (imajo 5 zmag in 35 porazov).

Anthony je tako povedal, da upa, da se bo nekega dne lahko nasmejal tej katastrofalni sezoni. "Še vedno stojim," je povedal v Londonu Carmelo in dodal: "Še vedno stojim pokonci, še vedno se lahko sedem z vami in obdržim nasmešek na obrazu. Vem, da je to težka situacija, ampak moram iti skozi to obdobje in skušati uživati v trenutkih, kot je ta (v Londonu, op. a.). Na koncu dneva se ozreš nazaj in vidiš, da je vse to sestavni del (športa, op. a.)."