James je s svoje poti na koncert na koncu objavil še video. Foto: EPA
James je s svoje poti na koncert na koncu objavil še video. Foto: EPA
LeBron James
James se za svoja dejanja ni opravičil. Foto: EPA

koncertom Justina Timberlaka in Jay-Z-ja obtičal v prometu. Da ga ne bi zamudil, je na pomoč poklical policijsko spremstvo.

Najkoristnejši igralec (MVP) rednega dela pretekle sezone v ligi NBA je ob tem objavil video, v katerem je dejal, da sledi "policijskemu spremstvu na napačni strani ulice", da bi prišel do stadiona.

Košarkar Miami Heatov se je s svojim avtomobilom pripeljal, kolikor daleč se je lahko, ampak je, namesto da bi čakal v koloni kot vsi drugi, poklical na pomoč policijo. Koncert je ujel pravočasno in se po poročanju ameriških medijev dobro zabaval. Po koncu koncerta pa je objavil videoutrinek dogajanja s poti do koncerta.

V osemsekundnem videu je mogoče videti, kako James vozi za policijskimi vozili z utripajočimi lučmi, avtomobili na treh pasovih pa se jim morajo umikati.

Vabljeni tudi k branju kolumne Mitje Lisjaka - "Medijska prostitutka" z novim šampionskim prstanom

Po poročanju tiskovne agencije AP ni jasno, kdo je vodil njegovo spremstvo. Je pa razvidno, da je to potekalo v bližini stadiona, kjer je zaradi koncerta nastal prometni zamašek.

S svojim dejanjem je sprožil številne kritike. Že tako nepriljubljenemu košarkarju očitajo, da ima policija na petkove večere pomembnejše delo, kot da ga spremlja do stadionov, in če bi bili vsi upravičeni do takšnih privilegijev, bi nastal kaos.

Po drugi strani pa njegovo ravnanjeu upravičujejo s tem, da je James glavni vzrok, da je turistična blagajna Miamija obogatela za milijone ameriških dolarjev.