Zakonca na podelitvi zlatih globusov. Foto: EPA
Zakonca na podelitvi zlatih globusov. Foto: EPA
Richard Gere in Cindy Crawford sta veljala za sanjski hollywoodski par. Ločila sta se po štirih letih. Foto: Reuters
Lowellova je bila Bondovo dekle Timothyja Daltona.

Kot poroča New York Post, zakonca, ki imata skupaj 13-letnega sina Homerja, že nekaj časa živita ločeno. 64-letni Gere, sicer goreč budist, naj bi imel raje mirnejše življenje v ožjem krogu kolegov in družine, medtem ko njegova 52-letna žena uživa v druženju z drugimi zvezdniki in znanimi imeni.

"Imata hišo v Bedfordu (zvezna država New York), kjer je njemu všeč, ker je mirno in ima rad samoto. Ona pa je raje v North Havenu v središču dogajanja. Njun sosed je Jimmy Buffett in njegova družina, s katerim so dobri prijatelji," je povedal neimenovani vir za časnik. Prostrana posest, na kateri živita, naj bi bila vredna kar 65 milijonov dolarjev.

Par, ki se je po sedemletni zvezi povsem po tiho poročil novembra 2002, so nazadnje opazili skupaj v javnosti januarja na podelitvi zlatih globusov.

Poroka ga je spremenila
Gere in Lowellova sta se spoznala leta 1995 po igralčevi ločitvi od supermodela Cindy Crawford, s katero je bil poročen med letoma 1991 in 1995.
Potem ko je Gere zvezo sprva skrbno skrival, se je pozneje razgovoril za Daily Mail, kako da ljubi in obožuje svojo ženo, kako je spremenila njegovo življenje in kako poroka ima pomen, če je iz srca.
"Čas je, da povem svetu, da sem srečnejši, bolj odprt in bolj sproščen kot kadar koli poprej. Za roko sem jo prosil pred tremi leti, a nama je uspelo šele zdaj. Ni mi uspelo ugotoviti, kako naj stvar izpeljeva, zaradi moje družine, njene družine in vseh nenehnih potovanj zaradi najinih služb. Na koncu sva vzela najine otroke, par prijateljev in preprosto storila to," je povedal.

"Sva odrasla, ki sva dala oba zakon že čez, zato ga ne jemljeva zlahka. Če vam povem, po pravici, sem se počutil poročenega že vse od trenutka, ko sem jo spoznal. A tisti naslednji korak je največji mogoči korak. S tem nimam nobenih težav."

Zanjo tretji propadli zakon
Lowellova, najbolj znana po vlogi Bondovega dekleta v Dovoljenju za ubijanje (1989, ob boku Timothyja Daltona), je bila poročena trikrat.
Njen prvi mož je bil modni fotograf John Stember, s katerim je bila poročena med letoma 1984 in 1988. Leto dni pozneje je omožila igralca Griffina Dunna, s katerim ima hčerko Hannah Dunne.