Med njima naj bi bilo vse v najlepšem redu. Foto: Reuters
Med njima naj bi bilo vse v najlepšem redu. Foto: Reuters
Lamar Odom
Leta 2001 je bil suspendiran, ko je kar dvakrat v osmih mesecih kršil protimamilarsko politiko lige NBA. Foto: Reuters

33-letnika so opazili v dolini San Fernando ob 3.54, ko je vozil svoje belo terensko vozilo znamke Mercedes, pozornost kalifornijskih mož pa je na hitri cesti vzbudil s prepočasno in vijugasto vožnjo.

Lamar se sprva ni odzval na opozorila policistov, ustavil se je šele na tretjem izhodu, po poročanju tračarskega portala TMZ-ja pa je Lamar kazal očitne znake opitosti. Testi alkoholiziranosti so to na "mestu zločina" potrdili, po prihodu na policijsko postajo pa je Lamar zavrnil dodatne preglede, s katerimi so želeli preveriti, ali je pod vplivom tudi kakšnih drugih substanc.

Lamar je trenutno še v priporu, sodnik pa je odredil varščino 15.000 ameriških dolarjev.

Odom v središču pozornosti
Ameriški športnik zadnje dni polni časopisne stolpce s svojo domnevno zasvojenostjo z mamili. Kot je poročal TMZ, košarkarski zvezdnik zadnji dve leti uživa "težka rekreativna mamila" (šlo naj bi za crack kokain), zaradi katerih se je lani avgusta tudi prijavil v center za zdravljenje odvisnosti. Odom naj bi med košarkarsko sezono ostal trezen, a je po prepovedanih substancah znova posegel po koncu svojega igranja pri LA Clippersih.

TMZ je navajal tudi, da je bil Lamar Odom pogrešan tri dni, njegovi predstavniki in prijatelji pa so to odločno zanikali. "Lamar ni bil nikoli pogrešan," je za E! News dejal neimenovani vir, ki je obenem zanikal, da se Lamar in zvezdnica resničnostnih šovov Khloé Kardashian ločujeta: "Bil je s Khloe, z odvetniki pa nista nikoli govorila o ločitvi."

To sicer ni prvič, da na Odoma letijo obtožbe uživanja mamil. Leta 2001 je bil suspendiran, ko je kar dvakrat v osmih mesecih kršil protimamilarsko politiko lige NBA. Takrat je priznal, da je kadil marihuano, novinarjem pa povedal, da upa, da ga ljudje ne bodo sodili zaradi te napake. "Naredil sem nekaj napak in morda jih bom naredil še nakaj, a upam, da ne bodo tako velike kot ta … To se ne bo nikdar več ponovilo."