Julija Volkova (desno) pravi, da sicer nima nič proti gejem, saj jih veliko prišteva tudi med svoje prijatelje, samo ne želi, da bi bil tudi njen sin
Julija Volkova (desno) pravi, da sicer nima nič proti gejem, saj jih veliko prišteva tudi med svoje prijatelje, samo ne želi, da bi bil tudi njen sin "eden izmed njih". Foto: EPA
Julia Volkova in Lena Katina, duo t.A.T.u
Pevki sta na odru nekoč razburjali s svojim navideznim lezbičnim odnosom. Foto: EPA

Volkova, ki jo je med slavne bolj kot glasba izstrelilo lažno lezbično razmerje z Leno Katino, drugo polovico ruskega dua, je skupnost LGBT zdaj razjezila s svojimi homofobnimi izjavami. V intervjuju za rusko televizijo, ki ga je povzel Gay Star News, je namreč z javnostjo delila svoj pogled na istospolno usmerjenost, ki je razkril, da sama vidi razliko med geji in lezbijkami - pravi, da so te pač videti bolje.

Bi obsojala svojega sina, če bi bil homoseksualec, se je glasilo vprašanje novinarja. "Da, obsojala bi ga, saj verjamem, da mora biti moški pravi moški," je mati sedemletnega Samirja in desetletne Viktorije odgovorila pritrdilno. "Bog je moške ustvaril zato, da se razmnožujejo. Moški zame predstavlja moč, oporo. Ne bi sprejela tega, da bi bil moj sin gej," je dodala temnolaska.

Na lezbijke gleda drugače
Nato pa hitro nadaljevala, da sicer nima nič proti gejem, saj jih veliko prišteva tudi med svoje prijatelje, samo ne želi, da bi bil tudi njen sin "eden izmed njih". "Prepričana pa sem, da so geji še vedno boljši od morilcev, lopovov in odvisnikov. Biti gej je vseeno malo boljše," se je glasilo njeno pojasnilo.

Tako strogih meril pa Volkova nima za lezbijke, saj bi večje razumevanje pokazala, če bi ji lezbično usmerjenost razkrila njena hčerka. "Moški nima pravice biti gej. Dve ženski skupaj ni enako kot dva moška skupaj. Zdi se mi, da je gledati dve ženski veliko bolj estetsko kot dva moška, ki se držita za roke ali poljubljata," je zatrdila.

Katina miri strasti
Zaradi pogroma nad Volkovo, ki je sledil, se je hitro odzvala tudi Lena Katina, ki je svoje mnenje o skupnosti LGBT zapisala na Facebooku.

"Bog nas uči, da živimo v ljubezni, da smo strpni in ne obsojamo drugih. Tako živim tudi sama. Ljubezen je ljubezen in poleg tega tudi čudovit občutek. Vsi bi morali svobodno ljubiti tistega, ki ga želijo," je zapisala druga polovica t.A.T.u-ja.

Zgražanje nad poljubljanjem na odru
Najstniški duet t.A.T.u. (ime izvira iz ruskega stavka Eta devočka ljubit tu devušku ali v prostem prevodu To dekle ljubi tisto dekle) je leta 2002 med svetovne zvezde izstrelila angleška različica uspešnice All The Things She Said, ki so jo z navdušenjem sprejeli tudi glasbeni kritiki.

Uspehe sta nizali tudi v letih, ki so sledila, s skladbama Not Gonna Get Us in All About Us, leta 2003 pa sta svojo domovino precej uspešno zastopali tudi na Evroviziji - s pesmijo Ne Ver', Ne Boysia, Ne prosi sta osvojili tretje mesto. Med pevskim tekmovanjem so takrat pod pritiskom več evropskih držav, ki so ju obtoževale, da promovirata homoseksualnost med najstniki, celo prvič uvedli nekajdesetsekundni zamik prenosa, za primer, če bi si dekleti privoščili nedopustljivo in se med nastopom poljubili.