Bono je pred Berlinom doživel manjšo nezgodo. Foto: Reuters
Bono je pred Berlinom doživel manjšo nezgodo. Foto: Reuters

Loputa, velikosti 80 krat 100 centimetrov, ki je varovala prtljago, je odpadla v bližini letališča Schoenefeld, ki je na jugovzhodnem obrobju nemške prestolnice. Nemški organi še preiskujejo, zakaj so vrata odpadla, kot je sporočil tiskovni predstavnik letališča, pa letalo learjet, ki je priletelo iz Dublina, ni bilo v nevarnosti, pilotu pa je uspelo varno pristati.

Med poletom je odneslo tudi prtljago. "Learjet je ostal brez vrat, kjer je prtljaga," je povedal tiskovni predstavnik nemškega urada za preiskovanje letalskih nesreč, ki je dodal, da lahko preiskava, kaj je šlo narobe, traja tudi do eno leto: "Lahko je več razlogov za nesrečo. Ali se je kaj zlomilo na vratih ali pa nekdo ni pravilno zaprl vrat. To se običajno zgodi v takšnih primerih."

Letalski strokovnjak John Nance je dejal, da je situacija, v kateri se je znašel Bono, neobičajna, ampak da ni bila nevarna za potnike: "To, kar se je zgodilo, je zelo nenavadno, ampak niso bili v nevarnosti. Potniki so se verjetno prestrašili, ko so slišali hrup."

Na letalu je bilo pet potnikov - Bono je bil edini iz skupine U2, preostali glasbeniki zasedbe so potovali z drugim letalom - in dva člana posadke.

54-letni Bono je v Berlin poletel pred drugimi člani, saj se je srečal z nemškim ministrom za razvoj Gerdom Muellerjem, srečal pa se je tudi z glasbenikom in aktivistom Walterjem Lindnerjem, da bi se pogovoril o nevarnostih ebole. Nocoj se bo skupina udeležila podelitev mednarodnih glasbenih nagrad bambi, kjer bodo tudi sami prejeli eno izmed nagrad.