Lindsey Vonn pospešeno trenira za novo sezono, ki pa je ne bo začela naslednjo soboto v Söldnu, temveč šele 26. novembra v Lake Louisu, na prizorišču, kjer je v karieri največkrat zmagala. Foto: Instagram
Lindsey Vonn pospešeno trenira za novo sezono, ki pa je ne bo začela naslednjo soboto v Söldnu, temveč šele 26. novembra v Lake Louisu, na prizorišču, kjer je v karieri največkrat zmagala. Foto: Instagram
Tiger Woods in Lindsey Vonn
29-letna smučarska superzvezdnica se v pogovorih v medijih ne izogiba vprašanjem o depresiji, s katero se bojuje že večino življenja. Foto: EPA

A boj z zahrbtno duševno boleznijo ne bo preprečil velike vrnitve na smučišča. Glavni cilj sezone vsekakor ostaja nastop na svetovnem prvenstvu v domačem Vailu februarja 2015.

Vonnova, ki bo v novi sezoni ena izmed glavnih tekmic slovenski šampionki Tini Maze za osvojitev zmage v skupnem seštevku svetovnega pokala, je za nemški Focus razkrila nekatere podrobnosti iz svojega zasebnega življenja, med drugim je spregovorila o težavah z depresijo in o prijateljevanju z golfistom Tigerjem Woodsom.

Depresija ni stigma
"Imam dobre in slabe dneve, zdravila pa bom morala jemati vse življenje. Če sem telesno dobro pripravljena in je počutje na visoki ravni, potem so dnevi dobri, sicer pa sem tudi žalostna in takrat mi pomagajo zdravila. Depresija ni neka stigma, da se zdraviti, nihče se zaradi tega ne bi smel sramovati,"
je dejala olimpijska smukaška prvakinja z OI leta 2010 v Vancouvru, ki po poškodbi načrtuje vrnitev na tekmah svetovnega pokala v kanadskem Lake Louisu, kjer bosta na sporedu dva smuka in superveleslalom. Na tem prizorišču je Vonnova, pred poškodbo, ki jo je oddaljila od smučarske karavane, vpisala kar 14 zmag od skupno 59 v svetovnem pokalu.

Lahko ponovi SP v Val d'Iseru?
"Prizadevam si, da bom v cilj prišla v najboljši deseterici,"
je povedala štirikratna zmagovalka v skupni razvrstitvi svetovnega pokala alpskih smučark (2008, 2009, 2010, 2012), ki bo ob zadostni telesni pripravljenosti zasledovala tudi svoj še neizpolnjen cilj, namreč, da bi tekmovala tudi v moški konkurenci. Vonnova je lastnica dveh naslovov svetovne prvakinje, v smuku in superveleslalomu, oba je osvojila na SP leta 2009 v Val d'Iseru.