Iz sveta znanih
(9)
Igralec se zadnja leta posveča "bolj intelektualnim vlogam". Foto: Reuters

Dodaj v

Matthew McConaughey: Res sem si želel vloge v Titaniku

Bil na avdiciji s Kate Winslet
6. november 2018 ob 15:27
Los Angeles - MMC RTV SLO

Matthew McConaughey je v intervjuju razkril, da si je v filmski uspešnici Titanik resnično želel zaigrati ob boku Kate Winslet in da je bil z Winsletovo tudi na avdiciji.

"Bil sem na avdiciji," je pojasnil. "Resnično sem si želel vloge in sem bil tam celo s Kate Winslet." Igralec je dodal, da je imel občutek, da mu je šlo na avdiciji odlično, pa potem same vloge ni dobil. "Od tam sem odkorakal precej samozavesten, potem pa se je izkazalo, da vloge nisem dobil."

O njuni avdiciji je lani spregovorila tudi Winsletova, ki je razložila, da je bila avdicija "fantastična", a hkrati priznala, da bi bil film z njim v vlogi Jacka (namesto Leonarda DiCapria) popolnoma drugačen. "Preprosto ne bi bilo vsega tega s Kate in Leom, kot se je razvilo v tem primeru." Poleg tega pa je priznala, da bi se Jack v filmu lahko malenkost bolj potrudil in se bolj oprijemal vrat, saj je bilo zagotovo dovolj prostora za dva.

McConaughey je v intervjuju povedal tudi več o zasebnem življenju. Razmerje z – zdaj že ženo – Camilo Alves je postajalo resnejše v času, ko je snemal filma Vse moje bivše in Kako se znebiti fanta v 10 dneh. Alvesova je ravno takrat zanosila in rodil se jima je prvi otrok, Levi Alves McConaughey, ki je zdaj star že deset let. "Življenje je takrat postajalo zelo razburljivo in uresničevale so se mi sanje, hkrati pa se mi je dogajalo ogromno novih in na neki način tudi strašnih stvari. Zato sem takrat pogledal svojo kariero in si rekel, da ni niti približno tako navdušujoča in zabavna, kot je zasebno življenje."

Čeprav vloge v Titaniku ni dobil, je vseeno igral v kar nekaj filmskih in televizijskih uspešnicah, poleg že omenjenih je bil tudi del filmov Načrtovalka porok, Vroči Mike, Medzvezdje in serije Pravi detektiv.

Potem ko se je kar nekaj časa posvečal komedijam, je ugotovil, da s svojo kariero ni pretirano zadovoljen. "Rekel sem si, da s tem ni čisto nič narobe, in si vzel premor ter razmislil, katero delo bi mi prineslo takšno navdušenje, kot so mi ga v drugih življenjskih obdobjih tiste vloge." Od takrat naprej se ukvarja predvsem z "bolj ambicioznimi vlogami", med drugim je leta 2013 za vlogo v filmu Klub zdravja Dallas prejel prestižno filmsko nagrado oskar.

P. B.
Prijavi napako
Komentarji
zapravico
# 06.11.2018 ob 20:59
Zakaj Chuck Norris ni smel igrat v Titaniku?

Zato,ker bi vse rešil :)))))))
alcatraz
# 06.11.2018 ob 17:20
med drugim je leta 2013 za vlogo v filmu Klub zdravja Dallas prejel prestižno filmsko nagrado oskar.

V tej vlogi je bil res odličen!
ZRC
# 06.11.2018 ob 17:25
Alright, alright, alright.
bruhnmici
# 07.11.2018 ob 05:31
V True detective je tudi odličen.
sunken
# 07.11.2018 ob 00:39
Poleg tega pa je priznala, da bi se Jack v filmu lahko malenkost bolj potrudil in se bolj oprijemal vrat, saj je bilo zagotovo dovolj prostora za dva.

Kaj ste hoteli s tem povedat, verjetno razume samo pisec stavka... Ali pa mi kdo lahko to kot dojenčku razloži?
sonya25
# 06.11.2018 ob 21:24
Dejansko dicaprio res bolj paše v ta film kot on.
oziris.va
# 07.11.2018 ob 10:27
Eh, pa saj obstaja nadaljevanje:


;)
ZRC
# 07.11.2018 ob 06:40
@sunken
Koliko jaz razumem bi to pomenilo to, da bi DiCaprio na koncu, ko je že skoraj postal ice cube, Winsletko lahko malo bolj prisilil, da mu prepusti malo več prostora na tistem kosu lesa in bi se posledično še sam skobacal gor in preživel. In živela bi srečno do konca njegovih dni. Nekaj takega.
Zlobni genij
# 06.11.2018 ob 17:48
Vse za denar, ljudje. Sploh zdaj po Medzvezdju. Baje je celo zavrnil vlogo v letošnjem filmu Megalodon, ker niso ponudili dovolj denarja, čeravno so si močno prizadevali, ker naj bi bil on prva izbira, in so mu celo ponudili zanje trikrat večjo vsoto od prvotne vsote, zaradi katere bi bržkone bankrotirali, vkolikor bi jo sprejel.
Kazalo