Perry je v seriji nastopil v vlogi priljubljenega Chandlerja Binga. Foto: Reuters
Perry je v seriji nastopil v vlogi priljubljenega Chandlerja Binga. Foto: Reuters

Matthew Perry je po zaslugi serije Prijatelji, ki velja za eno najuspešnejših sploh, zaslovel čez noč. Med zvezde ga je izstrelila vloga Chandlerja Binga, najbolj sarkastičnega od vseh prijateljev, a očitno se Perry s pritiski slave ni znal spopasti najbolje. Posegel je namreč po alkoholu, kasneje pa mu je dodal še tablete na recept. Na snemanja je prihajal povsem sesut, a med snemanji ni nikoli pil.

Pred kratkim je na vprašanje, katera je njegova najmanj ljuba epizoda serije, odgovoril: "Treh let se sploh ne spominjam, med tretjo in šesto sezono nisem bil povsem priseben, torej zagotovo nobena od teh."

Perry se je zaradi zasvojenosti dvakrat zdravil že med snemanjem Prijateljev, kasneje pa je odprl tudi svoj center za zdravljenje alkoholizma, še poroča The Independent.

Sicer pa se bo igralska zasedba Prijateljev letos znova združila za NBC-jevo posebno oddajo, v kateri se bodo poklonili režiserju serije Jamesu Burrowsu. Novica je razveselila oboževalce, ki pa so se morali sprijazniti, da bo Perry zaradi gledaliških vaj v Londonu manjkal.