Presrečna Millsova po svetovnem rekordu Foto: Hello
Presrečna Millsova po svetovnem rekordu Foto: Hello
McCartney in Millsova sta se poročila leta 2002, v zakonu pa se jima je rodila hči Beatrice. Foto: EPA

Millsova, ki je spodnji del leve noge izgubila v nesreči s policijskim motorjem leta 1993, je novi rekord postavila prejšnji teden v francoskem alpskem letovišču Vars.

"Neverjetno ponosna sem," je za revijo Hello! povedala navdušena Millsova, potem ko je dosegla hitrost 166 kilometrov na uro. "Popolnoma navdušena sem. To je bilo tako izjemno."

Rekord sta uradno potrdila francoski notarRobert Viguier in avstrijski trener hitrostnega smučanja Christoph Prüller, ki je Heather na poskus pripravljal nekaj manj kot dva meseca.

Srečo ji je prinesel amulet
Millsovi je srečo prinesel amulet, ki ji ga je podarila 11-letna hčerka Beatrice kamenček srčkaste oblike. "Našla ga je na počitnicah na Long Islandu in mi ga je dala kot amulet, da bi me varoval. Nikdar ne grem nikamor brez njega," je povedala Millsova.

Za poskus postavljanja svetovnega rekorda so Heather sešili poseben smukaški kombinezon, ki je bil tako oprijet, da se je Millsova pošalila, da lahko pod njim nosi samo oljčno olje, da se je sploh lahko premikala.

"Potem so mi rekli, da moram pod kombinezonom nositi še podkombinezon, kar se mi je zdelo nemogoče. A mi je uspelo spraviti oba nase. Edina stvar, ki sem jo še lahko stlačila v žep, je bil moj mali kamenček od Bee."

Millsova, ki se je s četrt stoletja starejšim nekdanjim beatlom Paulom McCartneyjem poročila leta 2002, šest let kasneje pa se od njega ločila, je še dodala: "Redki so moški, ki ti lahko dajo isto vznemirjenje, kot ti ga da smuk po gori s 160 kilometri na uro."

Prve zavoje opravila na Krvavcu
Smučarka, ki se je kot zanimivost smučati naučila v Sloveniji, na Krvavcu, bi rada tudi tekmovala na paraolimpijskih igrah v Južni Koreji leta 2018, pa čeprav bo takrat stara že 50 let. A, kot pravi, je to ne bo ustavilo.
Rekord, ki ga je postavila Millsova, je edinstven, saj ga poprej ni skušala postaviti še nobena invalidna ženska. Hitrostni rekord med ženskami sicer drži Švedinja Sanna Tidstrand, ki je dosegla 242,59 kilometra na uro, medtem ko je bil na moški strani med invalidi leta 2006 najhitrejši Avstralec Michael Milton z 213,65 kilometra na uro.