Iz sveta znanih
Donald, Melania in Barron Trump
Trumpovi živijo v 66. nadstropju stolpnice Trump Tower na newyorški Peti aveniji. Foto: Guliver/Getty Images
Donald, Melania in Barron Trump
Družinski portret iz leta 2010. Foto: Guliver/Getty Images
Melania Trump
Zaradi moževe predsedniške kampanje se je znašla v središču zanimanja ameriških medijev. Foto: Guliver/Getty Images
Melania Trump
S takrat petletnim Barronom v letovišču Mar-a-Lago, kjer sta se z Donaldom tudi poročila. Foto: Guliver/Getty Images
Melania Trump
Delček njene omare s čevlji. Foto: Guliver/Getty Images

Dodaj v

Melania Trump: "Kdor pride v Ameriko, naj govori angleško"

Ni še pripravljena spregovoriti o politiki
1. oktober 2015 ob 11:13,
zadnji poseg: 1. oktober 2015 ob 11:53
New York - MMC RTV SLO

Melania Trump je v posebni izdaji revije People dejala, da se njen devetletni sin Barron z babico pogovarja v slovenskem jeziku, a da se strinja z možem glede vprašanja priseljencev, zato meni: "Ko prideš v ZDA, govori angleško."

45-letna nekdanja slovenska manekenka se celotno predsedniško kampanjo svojega moža Donalda Trumpa drži precej ob strani, za revijo People pa je družina Trump dala več intervjujev. V ospredje so postavili prav Melanio, ki je doma, v 66. nadstropju Trump Towerja z razgledom na Central Park, v velikem stanovanju, katerega simbol je zlata barva, razlagala o svojem odnosu z Donaldom, ki ga javnomnenjske ankete še vedno uvrščajo na prvo mesto med republikanskimi kandidati.

"Priča padcu komunizma"
"Sem zelo samostojna oseba s svojim pogledom na svet. Nisem človek, ki bi le kimal in se z vsem strinjal. Za vsako stvar povem tako, kot je,"
je začela pogovor Sevničanka, ki je dejala, da je odraščala v Jugoslaviji in da je bil njen oče Viktor prodajalec avtomobilov, mati Amalija pa modna oblikovalka. "V zgodnjih 90. letih je bila priča padcu komunizma v Sloveniji, nato pa je začela na univerzi v Ljubljani študirati oblikovanje in se preizkušati kot manekenka," sledi v članku. "Vedno sem oboževala modo, imam jo v krvi. Ko sem bila stara 20 let, sem že potovala po svetu in imela odlično manekensko kariero," je dejala.

Prepričala jo je "iskrica v očeh"
Ameriškega nepremičninskega mogotca z nenavadno pričesko je spoznala na neki zabavi leta 1998, ko je bil on dobro leto ločen od druge žene Marle Maples. "Vanjo sem se zaljubil v prvem trenutku, ko sem jo zagledal. Čudovita je bila. Pozanimal sem se, kdo je, in jo prosil za telefonsko številko, a ni mi je hotela dati," se je spominal Trump, Melania pa mu je odgovorila: "Na tisto zabavo si prišel s spremljevalko! Poleg tega sem slišala, da se o tebi govori, da si ženskar, zato nisem želela imeti opravka s teboj." A vseeno ji je bila všeč "iskrica v njegovih očeh", zato je sprejela njegovo številko. Ko se je vrnila s fotografiranja na Karibih, ga je poklicala in na prvem zmenku "sta se pogovarjala skoraj vso noč", je dejala.

Na razkošnem obredu na njegovem floridskem posestvu Mar-a-Lago sta se poročila leta 2005, leto pozneje se jima je rodil sin Barron. "Odkrila sem skrivnost najinega srečnega zakona. Imava ločeni kopalnici!" se je pošalila Melania, nato pa v resnejšem tonu dejala, da oba obožujeta glasbo Eltona Johna in Luciana Pavarottija, pri televizijskih okusih pa se ne moreta uskladiti, zato običajno televizijo gledata vsak v svoji sobi.

Imata le gospodinje in čistilke, varušk pa ne
Melania večkrat rada poudari, da Barron nima varuške, saj odrašča pod njenim budnim očesom. "Skušava imeti kar najmanj pomočnikov. Imava sicer osebje, ki skrbi za kuhanje in čiščenje, varuške pa si nisva omislila. Če imaš preveč pomoči, ne moreš res dobro spoznati svojega otroka," je dejal Donald kot skrbni starš, a hkrati v isti sapi priznal, da le redko preživlja čas z ženo in sinom. "Vedno sem se imel za dobrega očeta. Vsem štirim starejšim otrokom (Donald jr., Ivanka, Eric in Tiffany, op. a.) sem večkrat položil na srce - Nič mamil, alkohola in cigaret, saj te zlahka zasvojijo!"

"Očka bo pomagal ljudem"
Melania je poudarila, da je Barronu na voljo ves čas in da skupaj delata tudi domače naloge (najraje ima matematiko in fiziko), sama pa ga odpelje tudi na popoldanske dejavnosti. "Star je komaj devet let, zato nujno potrebuje vsaj enega starša, zato sem mu vedno na voljo. Kot veste, je moj mož ves čas na poti." Zaradi tega Barron močno pogreša očeta, pravi Melania, a nekaj trenutkov oče-sin si vseeno vzameta. Takrat gresta na večerjo ali na partijo golfa. "Barron Donalda občuduje. Všeč mu je njegov način govora, obožuje vse, kar počne." Donald je dodal: "Možnost, da bi se preselili v Belo hišo, Barrona nekoliko straši, saj ga skrbi, da bi ostal brez prijateljev. A razložil sem mu, da skuša njegov očka pomagati ljudem in otrokom, kot je on, in to ga je pomirilo."

"Bila bi odlična prva dama"
Pa se bo Melania tudi resneje vključila v moževo predsedniško kampanjo? "Ves čas mu stojim trdno ob strani, a nisem še pripravljena, da bi šla na politični parket." Kljub temu je, zanimivo, saj je tudi sama naturalizirana ameriška državljanka, razkrila, da deli večino moževih stališč, tudi glede nezakonitih mehiških priseljencev, za katere je Trump dejal, da bi vse izgnal nazaj v domovino. "Sama sem morala skozi dolg postopek, da sem postala državljanka ZDA. Niti na misel mi ni prišlo, da bi v ZDA le prebivala in ničesar delala. Menim, da morajo ljudje spoštovati zakone." Obenem je dodala, da se strinja z možem glede jezika sporazumevanja: "Več jezikov, kot govoriš, bolje je, a ko prideš v Ameriko, govori angleško," je dejala in dodala, da Barrona vseeno vzgaja dvojezično.

Ob tem, da vzgaja otroka, sodeluje z ameriškim Rdečim križem, igra tenis, hodi na pilates, spremlja modne smernice in bere revije. O morebitni selitvi v Belo hiše rezervirano pove, da "je do tam še daleč", a Donald je prepričan, da bi bila izvrstna prva dama: "Melania bi bila odlična predstavnica naše države, izredno jo zanimajo zadeve, povezane z ženskim zdravjem. Je elegantna oseba z velikim srcem, mirna in samozavestna, topla in ... naravnost čudovita."

Nekaj fotografij družine Trump na njihovem posestvu Mar-A-Lago in v stanovanju v Trump Towerju, posnetih leta 2010 in 2011, si oglejte spodaj.

A. P. J., foto: Guliver/Getty Images
Prijavi napako
Komentarji
Germania
# 01.10.2015 ob 11:20
Pravilno Melania...ampak, kdor pride v Slovenijo naj govori slovensko...tudi tvoj dragi možek, če bo kdaj prišel...in vsi ostali prišleki od koder koli že bodo...Podpiram to idejo!
Ocelot
# 01.10.2015 ob 11:28
Sama sem morala skozi dol postopek, da sem postala državljanka ZDA. Ni mi niti prišlo na misel, da bi v ZDA le bila in ničesar delala.

Ob tem, da vzgaja otroka, sodeluje z ameriškim Rdečim križem, igra tenis, hodi na pilates, spremlja modne smernice in bere revije.

Ja, res, kot priseljenka trdo delaš za svoj vsakdanji kruh!
pobic_17
# 01.10.2015 ob 11:20
Upam, da je to dovolj velika klofuta za vse tiste, ki se vedno kar naprej vztrajajo,da Melania ne zna vec slovensko in da govori, da je iz Avstrije, ceprav je bilo ze nickolikokrat povedano, da to ne drzi.
Drncl
# 01.10.2015 ob 11:58
Ah, te i$krice v očeh...
pobic_17
# 01.10.2015 ob 11:49
Da greš v članku, ki nima nikakršne veze z alpskim smučanjem in Tino Maze omenjat eno in drugo, moraš biti pa res poln kompleksov. ojoj
tanj
# 01.10.2015 ob 11:35
A je ta prispevek mišljen kot hvalnica ali tko malčk posmehljivo? Samo vprašam, ker nisem pogruntat...
Park
# 01.10.2015 ob 12:01
Melania Trump: "Kdor pride v Ameriko, naj govori angleško"
Bravo! In, če se priseliš v Slovenijo, govori slovensko.

Imamo prebivalce, ki po 40ih letih ne znajo še besede slovensko. In jaz jih ne razumem... talk to my hand!
-tuditi
# 01.10.2015 ob 11:22
Germania pride na obisk ali tam živi je pa druga stvar, verjetno Donald ne bo prišel živeti v Slovenijo.

Itak bi jaz rekel, da njej marsikdo zavida, zato pa pač ljudje pol pluvajo in nabijajo v tri dni z nekimi izjavami.
oliva
# 01.10.2015 ob 12:02
"Ah, te i$krice v očeh..."

:D
oliva
# 01.10.2015 ob 11:58
Se strinjam; če prideš nekam živet, je lepo in prav, da se naučiš tistega jezika (ali vsaj poskušaš ;)).
(doma pa sicer lahko govoriš latinsko ali kitajsko ali kar koli želiš)

Jaz ji privoščim. Svoje in svoji k svojim, kar komu paše in kar mu uspe oz. kar kdo vidi kot uspeh.

Pomislila sem, kako je vedno zanimivo opazovat, ko je otrok mešanica staršev, tudi vizualno. Dejansko je podoben obema in ima podoben 'prezirljiv' look (kot je napisal @bobodobo), kot mati (mene je recimo to vedno odbijalo pri njej).

Je pa treba priznati, da je dejansko elegantna in se zna nosit.

Odštekan par, pravzaprav.
bobodobo
# 01.10.2015 ob 11:48
Zakaj na vseh slikah gleda Melania tako prezirljivo?
VanDame
# 01.10.2015 ob 12:26
Priznajmo si, tip še kamele ne bi privlačil, če ne bi bil svinjsko bogat.
Pinta999
# 01.10.2015 ob 11:48
po kakšni logiki angleško glede na to da ZDA nimajo uradnega jezika?
yanker
# 01.10.2015 ob 12:19
Še zdej mi ni jasno kaj ma tip na glavi....
Es
# 01.10.2015 ob 12:15
Naj preberejo članek tisti, ki v Sloveniji po 20 letih bivanja še vedno ne znajo jezika in tisti, ki svojih otrok sploh ne učijo slovensko. Ko pridejo v šolo, so pa problemi.
Triglavski zmaj
# 01.10.2015 ob 12:09
Še sreča, da tega članka ni spisala avtorica K.S :).
yanker
# 01.10.2015 ob 11:21
Zadnjič smo pa brali da sta se dedek in babica tudi preselila v ZDA. Torej kako jo potem pokliče v Sevnico?
alex_l
# 01.10.2015 ob 15:42
Pa dobro, tudi če imaš milijarde ne morš met tako kičastega stanovanja....
drevo1
# 01.10.2015 ob 12:36
money, money, money
must be funny
in the rich man's world
Semedelčan
# 01.10.2015 ob 14:00
Meni se pa najbolj smili ta mali BARRON, ki mora živeti na tem poligonu bogatunskega preseratorstva. Saj se mu vidi, da trpi. Jaz imam iz otroštva en kup slik z vrstniki, mali pa se slika z levi, mercedesi, plastično materjo in z dedkom, ki je ob pomoči "Pfizerja" postal oče.
TamleMamo
# 01.10.2015 ob 12:50
To glede angleščine ji dam čisto prov in tudo pri naših priseljencih bi bilo treba mal slovenščino preverit. Gleda pa res kot James Dean na vseh slikah ;)
Voly
# 01.10.2015 ob 12:44
Ne vem, mene ta ženska odbija! Ne morem pomagati. Po naravi nisem "foušljivec", jaz ji privoščim srečno življenje in vse bogastvo, ki ga ima, vendar me odbijajo ljudje, ki se sramujejo svojih korenin! Tudi oholosti ne maram, ko človek misli, da je nekaj več od drugih (čeprav na žalost zaradi denarja tudi je), postane nekako zloben, vzvišen.
Trump mora že biti nadarjen, da je prišel do takšnega bogastva, drugače pa mi tudi on ni simpatičen.
svabo
# 01.10.2015 ob 12:03
Haha Oliva

dobra poved..."kar komu paše in kar mu uspe oz. kar kdo vidi kot USPEH"

Nobelov nagrajenec Ivo Andrić je za ta uspeh iznašel besedno zvezo...."fukara obogati".

Si pa lepo napisala, ker moški to povemo zelo opisno.
magjack
# 01.10.2015 ob 14:32
Vi se kar farbajte, materni jezik je le en ... tudi po stotih letih v tuji drzavi, ne bos nikoli razmisljal v katerem drugem jeziku, kot v maternem. In bravo Meli, se strinjam s tabo!
Matej19
# 01.10.2015 ob 12:32
kakšna angleščina neki. jezik ameriških staroselcev če že
Rtvrtv
# 01.10.2015 ob 16:11
Zakaj pa ne indijansko.
Aja, so jih priseljenci odrešili muk.
313
# 01.10.2015 ob 14:58
izo

Trumpov dedek je bil Nemec, njegova mati pa Škotinja.

Irce si si izmislil.
PONEUM
# 01.10.2015 ob 14:10
Trump nima vec šusa
pašeresje
# 01.10.2015 ob 14:04
ups, my bad, 45 let, zgleda mlajša...
GORILA
# 01.10.2015 ob 13:44
še dobro, da ni izjavila, da morajo vsi govoriti ameriško!
el CARTEL
# 01.10.2015 ob 13:33
prišel bo dan, ko bodo ti, ki so videli "padec komunizma" zato da lahko sedaj imajo osebne sužnje ("gospodinje in čistilke, varušk pa ne") in omaro polno dragih čevljev (s vrednostjo katerih bi verjetno lahko hranil kako afriško vas kako leto),
zopet v nevarnosti obglavljenja.

tako pač je,
izgoriščaš lahko le do neke mere, potem končaš na giljotini. vprašajte louisa XVI.

in to ni poziv k nasilju, le opozorilo in predvidevanje.
KPRAA
# 01.10.2015 ob 12:19
Hehehe...če ne bi imela genov, bi bili to še eni prehlajeni možgani v množici. Trump bo pomagal ljudem... katerim le?
rokec
# 01.10.2015 ob 18:37
Şe strinjam z njo...ok, če pride kdo na obisk naj se vsaj potrudi izgovoriti kako besedo, če že ne govori, ampak če pa misli ostati v določeni državi pa naj se nauči tistega jezika, ki je domač jezike države in naj ga uporablja!
Ples
# 01.10.2015 ob 17:31
Res je ogabno opremljeno, ne moreš verjet, ha ha ha
Pa npr. druga fotka, družinski portret, o marija!

Kaj bo iz tega otroka, tudi mene zanima ...
severna zvezda
# 01.10.2015 ob 15:51
Prodajte Trumpu Slovenijo.

.....Ja, da bo iz nje naredil eno samo golf igrišče, vodo za travo pa speljal kar iz Soče? :O
accko
# 01.10.2015 ob 14:32
če grem s frendom iz slovenije v ameriko bova skup govorila slovensko ne pa da se sramujem pa igram 24ur američana, enako je akmor kol greva med sabo če pa z domačini pa probamo anglešk,nemšk pač kar bolj znajo ...
313
# 01.10.2015 ob 14:03
Že njegov oče je naredil ta nepremičninski imperij "Trump"

Ne da bi zagovarjal Trumpa ali pa bil njegov simpatizer, ampak njegov oče je bil samo ustanovitelj nepremičninskega podjetja, imperij pa je ustvaril kar njegov sin Donald.
Drncl
# 01.10.2015 ob 13:00
Ja seveda je Trump vse podedoval. Že njegov oče je naredil ta nepremičninski imperij "Trump". S tem ti je potem vse dosti lažje.
VanDame
# 01.10.2015 ob 12:25
]A vseeno ji je bila všeč "iskrica v njegovih očeh"

A tako se zdaj reče debeli denarnici?
allduerespect
# 01.10.2015 ob 12:11
Na živce mi grejo skor vse Slovenke Irsis, Tina Gaber, Sanja Grohar, katarina wanna be igralka čas itd , nena muršič?' Ampak ob vsem tem hate sem imel vedno ogromno spošovanja in razumevanja do melnie trump - dejansko mi deluje baba intiligentno, razume svoj položaj na svetu in se ne trudi postati nekaj kar ni. Tisti, ki pravimo, da se je poročila zaradi denarja vrjetno nimamo 195cm kolikor jih ima Dtrump, in nekaj milijard na racunih. Melania vse dobro še naprej ena redkih slovenk, ki ne sanjari, ne pretirava, se ne havali z bedarijami - po svoje pa živi sanje vsake slovenske sponzoruse, ki se slika z gucci vrecko iz milana, ki jo kupi kaksen priseljen preporadjalec kokaina. Bravo!
Londra909
# 01.10.2015 ob 22:44
hm, na vseh slikah skusa delovati kot kaksna dobra vila - se posebej, ko igra tenis. Sicer pa zelo photoshopana, se prevec
bryden
# 01.10.2015 ob 16:53
sam hiso majo pa ogabno opremljeno :(
severna zvezda
# 01.10.2015 ob 15:46
"V zgodnjih 90. letih je bila priča padcu komunizma v Sloveniji, nato pa je začela na univerzi v Ljubljani študirati oblikovanje in se preizkušati kot manekenka," sledi v članku.

.....In to je tudi vse. Kar lep čas so pisarili v tujih medijih, da je diplomirala na faksu za oblikovanje in arhitekturo ?!?'.....Se je morala malo popraviti, zdaj ko se gredo ''resno'' kampanjo :)

Ampak ta zlati kič in baročni interier v stanovanju: obup. No, ja glavno, da ima modo v krvi in da je dala skozi fak. za oblikovanje in..... :)

Sicer pa: naj uživa na polno. Predispozicije za to ima, torej why not? :)
fantasycamp
# 01.10.2015 ob 15:09
Lahko bi bila neka vrsta ambasador za Slovenijo, lahko bi se ponudila, ampak se nas izogiba, Lahko bi nam pomagala pri reklamiranju in vnašanju naših produktov, dolgo let je njen mož bil samo biznismen, zdaj pač ne more, je pa imela čas nas predstaviti svetu!

Mi pa še vedno pišemo o njej, ji dajemo reklamo...

Dost o njej!
PONEUM
# 01.10.2015 ob 13:50
Taksnemu napredovanju se v tujini rece promocija na kavcu...
17
# 01.10.2015 ob 13:07
sinovo ime pa je barron- pravi baron
Katunga
# 01.10.2015 ob 20:32
Se strinjam popolnoma, kdor pride v slovenijo naj tudi govori srbohrvaško. ;-)
Oranžni
# 01.10.2015 ob 15:35
Kdor se je že sprehajal po ulicah New Yorka ali San Francisca se takemu populizmu lahko samo smeji ...
BaSiLiuS
# 01.10.2015 ob 14:21
...na prvem zmenku sta se pogovarjala celo noč.... al je kuj noge narazen dala, da stari ni več mogu, al je pa viagrice pozabu...
grd ksiht gleda ko leži na hrbtu, ampak že ve zakaj... in to ni ljubezen, da ne bo pomote hehe
PONEUM
# 01.10.2015 ob 13:55
Ptici iste vrste letijo skupaj...
Kazalo