Zara Phillips Tindall je zaradi nosečnosti svojo športno kariero začasno postavila na stranski tir. Foto: Reuters
Zara Phillips Tindall je zaradi nosečnosti svojo športno kariero začasno postavila na stranski tir. Foto: Reuters
Posestvo princese Ane v Gloucestershiru
Prve dni življenja naj bi mala Mia Grace preživljala na posestvu Gatcombe Park v Gloucestershiru, ki je v lasti njene babice Ane. Foto: Reuters

Stavnica Paddy Power v Gloucestru, kjer domuje Tindallov ragbiklub Premiership, mora namreč izplačati za več sto tisoč britanskih funtov dobitkov zaradi sumljivih stav v zadnjem trenutku na pravo ime.

Kraljičina najstarejša vnukinja, sicer hčerka princese Ane in njenega prvega moža Marka Phillipsa, je prvorojenko rodila v petek, 17. januarja, a je o dekličinem imenu molčala. Le nekaj dni pozneje pa je več ljudi vplačalo večje količine denarja (med 100 in 200 funtov) prav na ime Mia.

Sumljive stave, a denar bo vseeno izplačan
Stavnica je kmalu ugotovila, da nekaj smrdi, saj so predtem ljudje večinoma stavili na klasična "monarhična" imena, kot so Elizabeth, Victoria in Anne, precej ljubiteljev iger na srečo pa je stavilo tudi na ime Poppy, za katerega je Zara omenjala, da je v ožjem izboru. "Nekdo je to informacijo poznal že pred nami, sum, da nekaj ni v redu, pa sta potrdila tudi višina stav in lokacija, kjer so bile položene," so v stavnici zapisali v sporočilu za javnost in dodali, da so prav zato stavno knjigo za dekličino ime zaprli.

A to ne pomeni, da bo dobro obveščeni ljubitelj stav ostal praznih rok - v stavnici obljubljajo, da bodo denar izplačali. Zaradi dobrega stavnega razmerja (15/1) bodo posamezniki (ali posameznik?) dobili tudi po 3.000 funtov, odvisno od višine stave.

Ime jima je "preprosto všeč"
Zara in Mike, ki pred rojstvom nista želela vedeti, katerega spola bo njun prvi otrok, sta ime izbrala po prihodu iz porodnišnice, je razkril dekličin stric in Zarin brat Peter Phillips ter dodal, da sta se za izbrano ime odločila, ker "jima je preprosto všeč". Dekličino ime je konec prejšnjega tedna nato razkril sam Tindall in na spletnem omrežju Twitter zapisal: "Za vse, ki sprašujete, kako je ime najini hčerki ... Ime ji je Mia Grace Tindall."

Brez pritiska, da morajo otroku dati "monarhično" ime
Zakonca Tindall sta tako sledila svojevrstni tradiciji, ki jo je začela Zarina mati Ana, ko je za svoja otroka izbrala "nekraljevski" imeni. Tudi Peter in njegova žena Autumn se nista kaj dosti ozirala na monarhično tradicijo, ko sta svoji hčerki poimenovala Savannah in Isla.

Mala Mia je, kot smo že poročali, kraljičin četrti pravnuk in 16. v vrsti za britanski prestol, a v nasprotju s sinom Zarinega bratranca Willliama, princem Georgeem, ob svojem imenu ne bo nosila še kakšnega dodatnega naziva - ker na željo princese Ane Zara in Peter nista nikoli imela kraljevega naslova, ga tudi njuni otroci nimajo.