Z zaročenko Nicole Johnson bosta še pred olimpijskimi igrami v Riu de Janeiru postala starša. Foto: Instagram Michael Phelps
Z zaročenko Nicole Johnson bosta še pred olimpijskimi igrami v Riu de Janeiru postala starša. Foto: Instagram Michael Phelps

Veselo novico je ne Instagramu razkril plavalni šampion. "Pred osmimi tedni sva izvedela, da pričakujeva. Danes je minilo že 12 tednov in, kot kaže, bova imela sina," je napisal Phelps, objavil pa je tudi fotografijo, na kateri z Nicole držita v rokah majhne kopalke. Tudi Johnsonova je na svojem Instagramu delila prisrčno fotografijo, napisala pa je, da ne bi mogla biti srečnejša.

Februarja je par prav tako prek Instagrama razkril novico o zaroki. "Rekla je da," je zapisal plavalec, mis Kalifornije 2010 pa je napisala: "Postala bom gospa." Michael in Nicole sta se prvič romantično zapletla leta 2007, vmes sta se nekajkrat razšla.

Brez alkohola do Ria 2016
Plavalec se je v medijih zadnja leta pojavljal tudi zaradi incidentov, med drugim zaradi nagnjenosti k pijači. A kot je obljubil avgusta, bo vse do olimpijskih iger v Braziliji zdržal brez alkohola. "Želim zdržati še leto dni kariere, in če si to tako močno želim, moram biti pripravljen na tako žrtev," je pojasnil. "Svoje telo moram spraviti v čim boljšo kondicijo. Prej hodim spat, več spim. In vsako jutro se zbudim s čisto glavo, nimam občutka, kot da sem se z njo pravkar prerinil čez opečnati zid," je opisal pozitivne premike po svoji odločitvi.

Phelps je v karieri osvojil kar 22 olimpijskih kolajn, od tega 18 zlatih.