Michelle Kwan je v svoji športni karieri osvojila vse razen olimpijskega zlata. Foto: EPA
Michelle Kwan je v svoji športni karieri osvojila vse razen olimpijskega zlata. Foto: EPA

Petkratna svetovna prvakinja in devetkratna ameriška prvakinja v umetnostnem drsanju, ki je osvojila tudi dve olimpijski medalji, a ne najžlahtnejše, je na poročni ceremoniji blestela v obleki ameriške mojstrice poročnih oblek Vere Wang, Clay pa je oblekel uniformo ameriške obalne straže. 32-letno nevesto, ki je jokala, medtem ko je korakala proti poročnemu oltarju, je eno leto mlajšemu ženinu predal oče Danny Kwan.

Zaljubljenca sta si v cerkvi v Providenceu pred 240 svati, med njimi je bilo videti tudi olimpijce Briana Boitano, Dicka Buttona in Dorothy Hamill, izmenjala poročni zaobljubi, ki sta jih sama napisala. Trenutek sreče je ponesel Kwanovo in Pella, tako da sta se spontano poljubila, še preden jima je to "dovolil" duhovnik.

Ljubezen na prvi pogled
Nekdanja umetnostna drsalka, ki zdaj opravlja delo višje svetovalke za javno diplomacijo in javne zadeve, je septembra za ameriški People izjavila: "Nikoli nisem bila ena izmed tistih, ki verjamejo v ljubezen na prvi pogled, ampak moram priznati, da se je to zgodilo med nama. Čutila sem neko magnetno povezavo med nama in vedela sem, da je on tisti pravi od vsega začetka."

Kwanova, ki je pri rosnih 12 letih prvič nastopila na članskem prvenstvu ZDA, ni le ameriška umetnostna drsalka z največ osvojenimi medaljami, je tudi ena najbolj priljubljenih ameriških športnic vseh časov, ki se je redno uvrščala na sezname najbolj priljubljenih in najzapeljivejših ameriških športnikov. V svojih zlatih časih je Kwanova podpisovala tudi milijonske sponzorske pogodbe, nastopila pa je tudi v številnih TV-šovih in oglasih.