Michelle Obama si vrnitve v Belo hišo ne želi. Foto: Reuters
Michelle Obama si vrnitve v Belo hišo ne želi. Foto: Reuters

zavrnila vsa namigovanja o morebitni kandidaturi za predsednico.

V okviru glasbenega festivala Southwest v Teksasu je s Kelly Clarkson, Janelle Monae in Leo Michelle izdala pesem z naslovom This Is For My Girls. S tem želi izraziti podporo izobrazbi žensk po vsem svetu. "Obstaja ogromno načinov za vpliv na svet. Ni treba biti predsednik ZDA, da bi počel neverjetne stvari," je dejala na tiskovni konferenci v okviru festivala. "Nikoli nisem razmišljala o tem, da bi bila naslednja predsednica," je dodala 52-letna prva dama.

Michelle je marca lani ustanovila iniciativo za omogočanje kakovostne izobrazbe vsem ženskam, na festivalski diskusiji pa je dodala, da je na svetu 62 milijonov deklet, ki nimajo omogočene izobrazbe. "Zame je dejstvo, da je ta številka tako velika, osebno."

Celoten izkupiček od prodaje pesmi This Is For My Girls, kjer so sodelovale tudi Kelly Rowland, raperka Missy Elliott in Zendaya, bo namenjen zmanjšanju te ogromne številke. Dodala je, da ji je položaj prve dame zgradil zelo močno mrežo in ravno zato želi poskrbeti, da je ne izgubi.

Michelle Obama je sicer po poklicu odvetnica, a ko zapusti Belo hišo, želi nadaljevati humanitarne projekte. Njen glavni cilj je, da bi se ljudi dotaknila in imela nanje vpliv. "Zunaj Bele hiše lahko naredim ogromno, včasih celo več kot z vsemi omejitvami znotraj nje."