Za Michelle, ki so jo za GQ slikali v spodnjem perilu Stelle McCartney, vloga usodne ženske sicer ni povsem nova - navsezadnje je to igrala že na začetku svoje kariere v seriji Simpatije. Foto: Reuters/GQ
Za Michelle, ki so jo za GQ slikali v spodnjem perilu Stelle McCartney, vloga usodne ženske sicer ni povsem nova - navsezadnje je to igrala že na začetku svoje kariere v seriji Simpatije. Foto: Reuters/GQ
Na zlatih globusih leta 2006, ko sta bila za kipec nominirana oba z Ledgerjem (za vlogi v Gori Brokeback). Foto: Reuters
... in Michelle na zlatih globusih 2012. Tokrat brez partnerja, družbo za mizo ji je delala soigralka iz Simpatij in njena najboljša prijateljica Busy Phillips. Foto: EPA

31-letna igralka krasi strani revije za moške v platinasti lasulji, seksapilnem spodnjem perilu in s z nedolžno-koketnim bambi pogledom, ki je postal zaščitni znak pokojne Monroejeve.
Na pogled nič ne izdaja, da se za fotografijami in cenenim naslovom "Kdo bi si mislil, da ima Michelle Williams tako telesce?" skriva daleč najbolj razkrivajoč intervju, kar ga je Williamsova kadar koli dala.
Prikupna igralka namreč razkriva svoje prve dneve v Hollywoodu, spregovori o svojih starših, pa tudi o najbolj boleči temi - prezgodaj umrlem partnerju, avstralskem zvezdniku in oskarjevcu Heathu Ledgerju.

"Najino prvo srečanje, okoliščine, kako sva se spoznala, so bile kozmične," je odgovorila na vprašanje, kaj ju je privlačilo, ko sta skupaj snemala Goro Brokeback.

Paparaci pred pragom
Po precej burnem razmerju in enemu otroku, hčeri Matildi, je Ledgerjeva smrt leta 2008 zaradi usodnega odmerka zdravil na recept, postala glavna tabloidna novica, novinarji in paparaci pa so vdrli v njeno življenje, ki ga je do tedaj tako ljubosumno varovala pred žarometi in hrupnim Hollywoodom.

"Spravljalo me je ob živce. Zdelo se mi je, da se mi meša. Preveč je bilo - skušala sem se sprijazniti s tistim, kar se je zgodilo, hkrati pa sem se morala spoprijemati še s cirkusom pred lastnim pragom. Počutila sem se ujeto," je povedala v interjuju in omenila še Matildo, ki se ji je na nedeljski podelitvi zlatih globusov še posebej zahvalila.
"Tu nisem samo jaz - tu je še nekdo drug, ki ga skušam zaščititi, pa je ne morem. Ne morem ustaviti vsega tega, ne morem tega odpraviti. Najti poskušam način, da bi ji to razložila in jo zaščitila pred tem. Je, kot da bi skušal živeti svoje življenje, kuhati večerjo, vendar je streho odneslo, stene pa se podirajo."
Sanja o skupnem življenju
In še: "Res sem si želela in res sem pričakovala, da bo imela Matilda brata ali sestro, ki bi ji bila po letih blizu. Želela sem si to zanjo. A mi ni uspelo. In zdaj, ko je stara že šest let, to niti ni več mogoče. To me je delala nestrpno, a to je zdaj minilo. Nimava te sreče, to ni najina pot."
"Veste, naj so bile nekatere stvari še tako težke zame, še težje je bilo razmišljati, kako bo njej. Jaz imam veliko stvari, ki jih ona nima, in nekaj od tega ji lahko dam - spomine, predmete, fizične opomnike, zgodbe."

Williamsova in Ledger sta malo pred njegovo smrtjo že živela ločeno. Zato so jo pri GQ-ju vprašali, ali se kdaj sprašuje, ali bi na koncu pristala skupaj. Odgovorila, da je to ena njenih najljubših tem, o kateri fantazira.
Po Ledgerjevi smrti Williamsova ni vedela, ali bo sploh še lahko delala. Nazadnje pa se je le vrnila k snemanju v filmih, kot sta "My Week With Marilyn" in "Blue Valentine", zdaj pa snema novo različico Čarovnika iz Oza.