Zaščitni znak znanega pevca so tudi košati brki, Kovača pa že dalj časa pestijo zdravstvene težave. Foto: MMC RTV SLO
Zaščitni znak znanega pevca so tudi košati brki, Kovača pa že dalj časa pestijo zdravstvene težave. Foto: MMC RTV SLO

71-letni pevec je namreč dejal, da se umika z glasbenih odrov. "Priložnost je treba dati mladim talentom," je razložil Kovač, ki mu je založba Croatia Records v petek izročila naprej zlato, nato pa še diamantno diskografsko ploščo za naklado - prvo na Hrvaškem!

"Sem rekorder v diskografiji, prodal sem 20 milijonov posnetkov. Mislim, da bi moral nagrado porin zato dobiti že prej, ampak bolje pozno kot nikoli," je izjavil na tiskovni konferenci v Opatiji.

Enkrat je že rekel, da se poslavlja
Dodal je še, da turbofolka ne mara, med vsemi glasbenimi izvajalci iz nekdanje Jugoslavije pa najbolj ceni srbsko rockskupino Ribljo čorbo, v Beogradu pa je nazadnje zapel leta 1990. "Hotel sem oditi tja, vendar me je nekaj ustavilo. Navsezadnje so sina Edija ubili v vojni," Kovača povzemajo hrvaški mediji. 16-letni Edi se je med vojno vihro na Hrvaškem pridružil specialni enoti Škorpioni, leta 1992 pa so ga našli mrtvega v Zagrebu - policija je sklenila, da je šlo za samomor, Kovač pa še danes trdi, da je šlo za umor.

Svojo kariero je že enkrat obesil na klin prav zaradi sinove smrti in trmastega vztrajanja pri tem, da bo našel njegove morilce, leta 1999 pa si je v obupu tudi sam poskušal vzeti življenje - ustrelil se je v prsni koš, vendar jim ga je zdravnikom z operacijo uspelo rešiti.

Sin Dalmacije
V Šibeniku rojeni pevec sicer velja za velikega šaljivca, ki svoje občinstvo pogosto zabava s pripovedovanjem šaljivih anekdot, v svoji dolgoletni karieri pa je poskrbel za velike uspešnice, kot so Još i danas teku suze jedne žene, Nikoga nisam volio tako, Dalmacija u mom oku, Drugi joj raspliče kosu, Ja nemam više razloga da živim, Ako me ostaviš in druge.