Sky Ferreira dela tudi kot fotomodel. Foto: V Magazine
Sky Ferreira dela tudi kot fotomodel. Foto: V Magazine
DIIV so svoj prvenec Oshin izdali lani, Ferreirin album Night Time, My Time pa izide konec meseca. Foto: Reuters
Ferreira je bila med drugim obraz za dišavo Calvina Kleina in Adidas. Foto: Interview

"Vem, da nisem zasvojenka z mamili," trdi Ferreira v svojem prvem intervjuju po aretaciji 14. septembra, ko je policija njo in njenega fanta prijela zaradi posedovanja mamil.
Sky in Zachary Cole Smith iz še ene vzhajajoče indierock skupine, DIIV, sta vozila po Saugertiesu v zvezni državi New York, ko ju je zaradi vrste prekrškov v zgodnjih jutranjih urah ustavila policija. Ob pregledu vozila so pri Smithu odkrili "plastično vrečko z 42 zavojčki heroina" (v vrednosti okoli 400 dolarjev), pri njej pa ekstazi, ob tem pa se je še upirala aretaciji.

Njega so obtožili tudi vožnje z neregistriranim motornim vozilom, vožnje brez vozniškega izpita, vožnje brez zavarovanja, vožnje z ukradenimi registrskimi tablicami in neustreznega izpušnega sistema. Glasbenika so odpeljali v lokalni zapor in ju po plačilu varščine izpustili.
Zvečer je Smith že koncertiral na glasbenem festivalu BasilicaSoundScape, pri čemer se mu je Ferreira pridružila kot gostujoča pevka pri eni izmed pesmi, poroča Guardian.

"Že od nekdaj me označujejo za narkomanko"
Pevka je zdaj o dogodku prvič spregovorila javno in za Billboard povedala, da ni narkomanka in da si je policija njo in Smitha vzela za namerno tarčo. "Zajebavali so se z mano. Kar je nadležno, ker me niso obtožili posedovanja njegovega heroina. To piše. To so vsi javni dokumenti. Verjemite, če bi bila kjer koli blizu tega, bi me obtožili, ker niso imeli nobenih težav obtožiti me zaradi drugega sranja. Prav načrtno so se hoteli malce zajebavati z nama. Nočem reči kaj več, ker me je strah in nočem, da naju še kdaj aretirajo."

Na vprašanje, kako je aretacija škodila njeni javni podobi, pa: "Vem, da nisem zasvojenka. To je dejstvo in to je tudi vse, kar imam povedati na to temo. Vem, da nisem narkomanka. Žal mi je, če je bil kdo zaradi tega prizadet, in ne skušam promovirati mamil, ne gre mi tudi za imidž ali kaj podobnega. Mislite, da hočem, da ljudje mislijo, da sem zasvojena s heroinom? Ne. Mislite, da hočem, da ljudje mislijo, da sem narkomanka? Ne. Ampak ljudje že od nekdanj trdijo, da sem narkomanka, in to samo zato, ker se oblačim, kot se oblačim, in imam temne kolobarje okoli oči - ki jih imam že od malih nog. Tako da to zame ni nič novega."
Ferreira v intervjuju še napade ljudi, za katere pravi, da so se po aretaciji "rogali" njej in Smithu, pa tudi ljudi, ki jih je imela za svoje prijatelje, pa so njeno aretacijo izkoristili za lastno publiciteto.
"Iz te izkušnje sem se naučila veliko in po njej se čutim močnejšo," sklene Sky, ki jo je vzgojila babica, med družinskimi prijatelji pa je bil tudi Michael Jackson in dekletce je veliko časa prebilo prav na njegovem ranču Neverland.
Spodaj dva singla Sky Ferreire s prihajajočega albuma.