Robert Downey Jr. s sinom na košarkarski tekmi. Foto: EPA
Robert Downey Jr. s sinom na košarkarski tekmi. Foto: EPA

Losangeleški policisti so 20-letnega India aretirali v nedeljo, pri pregledu prometa pa so ustavili tudi avtomobil, v katerem je bil Indio. Po pisanju TMZ-ja so policisti pri Downeyju mlajšem našli kokain. Po plačilu varščine 10.000 ameriških dolarjev so mladeniča izpustili iz pripora, na sodišču pa se bo moral zagovarjati pred obtožbami zaradi posedovanja mamil.

Zadevo je pokomentiral tudi 49-letni zvezdnik filma Iron Man, ki je za Us Weekly dejal: "Žal gre za gensko komponento zasvojenosti in Indio jo je verjetno podedoval." Dodal je: "Deležen je družinske podpore in razumevanja, vsi smo odločeni, da ga podpremo in da mu pomagamo postati človek, kakršen je sposoben biti. " Na koncu se je še zahvalil policistom za posredovanje, in sporočil, da verjame, da lahko Indio spiše zgodbo o uspešenem okrevanju in ne tragične zgodbe.

Slavni igralec je imel tudi sam v preteklosti nešteto težav z nezakonitimi substancami, zaradi česar se je večkrat znašel v navzkrižju z zakonom. Sodišče mu je leta 2002 odredilo zdravljenje na rehabilitacijski kliniki, s katere je prišel "očiščen". Igralcu se je tako uspelo pobrati iz pekla, spet se je posvetil tistemu, v čemer je najboljši - igralstvu (pa tudi glasbi).

Indio, ki je z očetom zaigral v svoji prvi in edini vlogi, v filmu Kiss Kiss Bang Bang, se je Robertu rodil v zakonu z igralko in pevko Deborah Falconer.