52-letni igralec se vrača na velika platna. Foto: EPA
52-letni igralec se vrača na velika platna. Foto: EPA

52-letni igralec te dni dopolnjuje zvezdniški seznam v novem delu franšize Plačanci. Snipes se ob tem šali, da ga je imel Stallone v mislih že za snemanje prvega dela, ampak je bil "malo zaseden". "Prihranili so mesto zame in pokazala se je priložnost, zato me je znova povabil," je razložil Snipes. Snipes je moral namreč decembra 2010 v zapor, potem ko je bil obsojen na tri leta zaporne kazni zaradi utaje davkov.

Ustvarjalci Plačancev so njegovo nesrečo v resničnem življenju prenesli na velika platna, saj začnejo film s šalo na račun davkov. "Ko je res nekaj smešnega ali neumnega, me ne moti. Takšno je življenje. Ne jemljite se preveč resno," je dejal igralec za tiskovno agencijo AP.

Pri tem je še dodal, da na koncu dneva ni nikomur mar: "V vsakem primeru boste pozabljeni. Težave, za katere se vam zdaj zdi, da so velike kot gora, sčasoma zbledijo. Nikomur ni mar zanje. Vsaj dobro se lahko imate ob tem."

Nazaj med vampirje
Igralec bi se rad vrnil v vampirski svet, natančneje franšizo, ki mu je prinesla še največji zaslužek do zdaj. "Veliko ljudi me kliče zaradi tega in rad bi posnel še en del," je dejal po poročanju spletne strani Voice Online.