Andrea Casiraghi in Tatiana Santo Domingo na poroki njegovega strica, kneza Alberta II., julija lani. Foto: EPA
Andrea Casiraghi in Tatiana Santo Domingo na poroki njegovega strica, kneza Alberta II., julija lani. Foto: EPA

Srečna izbranka čednega in bogatega Monačana je kolumbijska dedinja Tatiana Santo Domingo, pišejo francoski mediji, iz knežje palače pa podrobnosti o zaroki in o tem, kdaj in kje bo poroka, niso sporočili. Italijanski Vogue ob tem piše, da bo poroka predvidoma prihodnje leto.

Casiraghi in 29-letna Tatiana Santo Domingo, sicer hči (zdaj že pokojnega) Julia Maria Santa Dominga mlajšega, sina drugega najbogatejšega Kolumbijca in enega najbogatejših ljudi na svetu, sta skupaj že skoraj osem let, še poročajo italijanski in francoski spletni mediji. Spoznala sta se med šolanjem v neki zasebni francoski ustanovi leta 2004.

28-letni Andrea Albert Pierre Casiraghi je starejši sin monaške princese Caroline (najstarejše hčerke pokojnih kneza Rainierja III. in Grace Kelly ter sestre trenutnega kneza Alberta II.) in njenega drugega moža Stefana Casiraghija, italijanskega poslovneža in dediča, ki je umrl leta 1990 v nesreči med dirko s čolni.

Casiraghi je sicer drugi v vrsti za monaški prestol takoj za svojim stricem Albertom II. in bo položaj nasledil, če bo ta umrl brez (moškega) dediča. V tem primeru bo zelo verjetno prevzel materin dekliški priimek (Grimaldi) in tako zagotovil nadaljevanje dinastije.