Monica otroka ne bo predstavila javnosti. Foto: EPA
Monica otroka ne bo predstavila javnosti. Foto: EPA

Lepi Španki so se z rojstvom hčerke uresničile življenjske sanje. V porodnišnici so jo spremljali njeni najbližji, tudi sestra Penelope in njen mož igralec Javier Bardem, ki sta prav tako v veselem pričakovanju. Svojega drugega otroka bosta dobila septembra, poroča Huffington Post.

Monica je v intervjuju za revijo Vanity Fair dejala, da se ji za materinstvo ne zdi pomembno to, da ima partnerja, bolj pomembno je njeno fizično in psihično zdravje. Poleg tega pa je dodala, da ima doma vso podporo, ki jo potrebuje: "Ni me strah. Če imaš družino in podporo, nisi nikoli sam, in to je tisto, kar šteje. Ne počutim se osamljeno." Povedala je tudi, da bo otroka poskušala čim bolje zaščititi pred mediji in da javnosti nikoli ne bo razkrila njegovega imena. Podobno se ravna tudi njena sestra Penelope, katere sin Leo je le redko izpostavljen očem javnosti.

Monica je sicer celotno zgodbo o materinstvu opisala na svojem blogu na spletni strani časnika El Pais. Ob odločitvi o umetni oploditvi je zapisala, da bi z veseljem počakala na moškega svojih sanj in imela otroka z njim, a se zaveda, da njena biološka ura tiktaka: "Res je, 40-letna ženska je še zelo mlada in se počuti zelo mlado, a to z materinstvom gre svojo pot. Meri se z drugačno uro, ki je žal ne moremo nadzirati. Natančno sem se poučila o teh zadevah in izvedela, da se po 37. letu možnosti za zanositev dramatično zmanjšajo."

Dodala je še, da se ženske premalokrat zavedajo, kako malo časa pravzaprav imajo za to, da postanejo mame, hkrati pa je poudarila, da to ni razlog, da bi z otroki hiteli: "Menim, da je to najpomembnejša odločitev v življenju žensk."

Sicer pa je med zvezdnicami kar nekaj takšnih, ki so se odločile za umetno oploditev ali pa jim je željo po otroku pomagala izpolniti nadomestna mati, med njimi so Sarah Jessica Parker, Nicole Kidman, Celine Dion, Brooke Shields, Marcia Cross, Emma Thomson in Courtney Cox. Odkrito je o svoji zgodbi pred kratkim spregovorila tudi kolumbijska igralka Sofia Vergara, ki je dala zamrzniti svoje jajčne celice. ''Biti morajo popolne, popolne in še enkrat popolne,'' je razložila 40-letnica, ki si s svojim 37-letnim zaročencem Nickom Loebom želi ustvariti družino. Igralka sicer že ima 21-letnega sina iz prejšnjega zakona.