Monico bi na prvi (in drugi?) pogled zlahka zamenjali za njeno bolj slavno sestro Penelope. Foto: EPA
Monico bi na prvi (in drugi?) pogled zlahka zamenjali za njeno bolj slavno sestro Penelope. Foto: EPA

Španska igralka in manekenka, ki je pred kratkim nastopila v oglasni kampanji za perilo Agent Provocateur, je na svojem blogu na spletni strani časnika El Pais zapisala, da se ji bodo z dojenčkom končno uresničile življenjske sanje. Z bralci namerava deliti svoje izkušnje "v tem fascinantnem času".

Cruzova je zapisala še, da bi z veseljem počakala na moškega svojih sanj in imela otroka z njim, a se zaveda, da njena biološka ura že glasno tiktaka: "Res je, 40-letna ženska je še zelo mlada in se počuti zelo mlado, a to z materinstvom gre svojo pot. Meri se z drugačno uro, ki je žal ne moremo nadzirati. Natančno sem se poučila o teh zadevah in izvedela, da se po 37. letu možnosti za zanositev dramatično zmanjšajo."

Zato se je odločila stvar vzeti v svoje roke in tudi javno spregovoriti o tem, da se je odločila za umetno oploditev. S tem se je želela tudi zahvaliti anonimnim darovalcem, ki pomagajo ženskam, kot je ona, uresničiti svoje sanje.

Monicina starejša sestra Penelope je pri 36 letih - januarja 2011 - rodila sina Lea, njegov oče je njen življenjski sopotnik, igralec Javier Bardem.