Morgan Freeman ne more verjeti, da je njegova vnukinja postala žrtev tako nesmiselnega zločina. Foto: EPA
Morgan Freeman ne more verjeti, da je njegova vnukinja postala žrtev tako nesmiselnega zločina. Foto: EPA

Hinesovo, prav tako igralko, so nemudoma prepeljali bolnišnico v newyorški soseski Harlem, vendar ji zdravniki niso več mogli pomagati.

30-letnega osumljenca, šlo naj bi za njenega fanta, je policija že prijela in ga prepeljala na psihiatrično pregled, saj so priče opisale, da je stal nad njenim negibnim okrvavljenim telesom ter citiral odlomke iz Biblije in kričal, da izganja hudiča.

Tudi ko je policija prihitela na kraj zločina, je napadalec še vedno z roko zamahoval proti njenim prsim, v katere je bil zarit nož, čeprav v dlani ni stiskal ničesar več.

Družina v šoku
Hinesova se je kot igralka šele prebijala, lani je nastopila v Freemanovem filmu 5 Flights Up in se pojavila v še nekaterih manjših vlogah, med njimi televizijskem šovu A Minority Report in ABC-jevi skriti kameri What Would You Do?.

"Svet zdaj nikoli ne bo spoznal njenega talenta in vsega, kar je imela ponuditi," je v izjavi dejal pretreseni 78-letni Freeman. "Njena družina in prijatelji smo lahko srečni vsaj zaradi tega, ker smo jo poznali kot človeka. Njena zvezda bo še naprej sijala v naših srcih, mislih in molitvah. Naj počiva v miru," je dodal.