Pinaultov imperij razkošnih dobrin PPR, pod okriljem katerega delujejo številne modne znamke, naj bi bil vreden okoli 12 milijard evrov. Foto: EPA
Pinaultov imperij razkošnih dobrin PPR, pod okriljem katerega delujejo številne modne znamke, naj bi bil vreden okoli 12 milijard evrov. Foto: EPA

Evangelista in Pinault, ki je zdaj poročen z igralko Salmo Hayek, sta bila v zvezi od septembra 2005. Po štirih mesecih romance je manekenka nepričakovano zanosila. Pinault je takrat Lindo postavil pred ultimat, ali naredi splav ali pa je njuna zveza končana.

Manekenka se je nosečnosti veselila in se zato odločila, da otroka obdrži. Pinault je njuno zvezo zaradi tega prekinil in se kmalu začel sestajati s Salmo, poroča Daily Mail. Svoje dejanje je razložil takole: "V zvezi sva bila le štiri mesece in tako je nisem niti dobro poznal."

Podrobnosti iz njune zveze so na dan prišle na sodišču, kjer odločajo, kako visoko preživnino bo moral francoski milijarder plačevati za njunega sina Augustina Jamesa. Evangelista zahteva kar 46 tisoč ameriških dolarjev na mesec. Visok znesek potrebuje za plačilo varuške (7.000 dolarjev na mesec) in telesnih stražarjev (16.000 dolarjev na mesec), ki bodo 24 ur na dan skrbeli za njenega petletnega sinčka, je razložila.

Pinault je na sodišču povedal, da meni, da je Linda namenoma zanosila, zdaj pa visoko preživnino zahteva tudi zaradi sebe, in ne le zaradi otroka. Njegov odvetnik David Aronson pa je pripomnil, da se jim zdi zahteva absurdna, čeprav je otrokov oče milijarder.

Odvetnik Raoul Felder, ki se ukvarja z ločitvenimi postopki, je dejal, da manekenka verjetno ne bo dobila tistega, kar želi. Sodniki namreč višino preživnine določijo z vsoto, ki je potrebna za nego otroka, ne pa na podlagi tega, kako bogati so starši otroka. Odločitev naj bi bila sprejeta v nekaj dneh.