Rodman je le še senca tistega, kar je nekoč bil. Foto: Reuters
Rodman je le še senca tistega, kar je nekoč bil. Foto: Reuters

Nekdanjemu "porednemu fantu" NBA-ja Rodmanu v teh dneh grozi zapor, saj ni zmožen plačati preživnine svoji ženi in otrokoma. Za zapahi naj bi preživel 20 dni. 50-letnega Rodmana je po poročanju ameriških medijev uničil alkohol. Tako dolguje več kot 600.000 evrov svojima otrokoma za preživnino in si ne more niti privoščiti, da bi svoji nekdanji ženi plačeval okoli 4.000 evrov na mesec.

"Po resnici povedano, Dennis je zelo prijazna oseba, toda ne moremo mimo tega, da je alkoholik," je za The Los Angeles Times spregovorila njegova finančna svetovalka Peggy Williams. "Njegova bolezen pa vpliva na njegovo zmožnost, da se zaposli," je še dodala Williamsova.

"Dennis ni zmožen izplačati denarja, ki ga od njega terja nekdanja žena Michelle Moyer," je za ameriške medije spregovorila njegova odvetnica, ki ga zastopa brezplačno. Z Moyerjevo sta bila poročena pet let. Po besedah njegovih znancev ni bil vzoren oče svojima otrokoma, 10-letnemu D. J.-ju in 9-letni Trinity. Svoj denar je zmetal stran na zabavah. Lani pa so ga celo nagnali iz enega izmed angleških hotelov, ker je pijan žalil druge goste.