Caroline je marca prvič postala babica, do božiča pa naj bi se ji rodil še drugi vnuk. Foto: EPA
Caroline je marca prvič postala babica, do božiča pa naj bi se ji rodil še drugi vnuk. Foto: EPA
Charlotte Casiraghi in Gad Elmaleh
Najprej poroka, potem pa še prihod novega družinskega člana. Foto: Reuters

Monaški dvor je potrdil, da bo 29-letni Andrea, najstarejši sin monaške princese Caroline, 31. avgusta skočil v zakon z leto starejšo Tatiano Santo Domingo. Zaljubljenca sta se marca razveselila rojstva sina Sasche.

Andrea in Tatiana, dedinja kolumbijske rodbine milijarderjev - njen zdaj že pokojni dedek Julio Mario Santo Domingo je veljal za enega najbogatejših Zemljanov -, sta skupaj že več kot osem let, spoznala pa sta se med šolanjem v neki zasebni francoski ustanovi leta 2004.

Dvor ni želel razkriti drugih podrobnosti glede poroke.

Čedni Andrea Albert Pierre Casiraghi je starejši sin monaške princese Caroline (najstarejše hčerke pokojnih kneza Rainierja III. in Grace Kelly, sestre trenutnega kneza Alberta II.) in njenega drugega moža Stefana Casiraghija, italijanskega poslovneža in dediča, ki je umrl leta 1990 v nesreči med dirko s čolni.

Casiraghi je sicer drugi v vrsti za monaški prestol takoj za svojim stricem Albertom II. in bo položaj nasledil, če bo ta umrl brez (moškega) dediča. V tem primeru bo zelo verjetno prevzel materin dekliški priimek (Grimaldi) in tako zagotovil nadaljevanje dinastije.

Charlotte v zakon jeseni
Že jeseni pa naj bi pred poročni oltar stopila tudi Charlotte Casiraghi, mlajša hči monaške princese Caroline.

27-letna lepotica modre krvi se je pred kratkim zaročila s svojim 15 let starejšim izbrancem, francoskim igralcem Gadom Elmalehom, še pred božičem pa naj bi se jima pridružil prvi skupni potomec.