Ellen Page se je septembra lani pred premiero filma Freeheld po rdeči preprogi sprehodila s svojo partnerico Samantho Thomas. Foto: Reuters
Ellen Page se je septembra lani pred premiero filma Freeheld po rdeči preprogi sprehodila s svojo partnerico Samantho Thomas. Foto: Reuters
Ellen Page
Čeprav je lezbijka, si želi v filmski industriji še naprej ustvarjati tudi heteroseksualne vloge. Foto: EPA

28-letna kanadska zvezdnica, ki se je spomnimo iz filmov Divje mrhe, Izvor in Juno, je februarja 2014 na gejevski konferenci Time to THRIVE v Las Vegasu stopila pred mikrofon in dejala: "Danes sem tukaj, ker sem istospolno usmerjena. In zato, ker lahko morda kaj spremenim." Trenutek, ko je priznala, da je lezbijka, je bil za njo osvobajajoč. "Bila sem srečnejša, kot bi si lahko kadar koli zamišljala," je takrat dejala Pageeva.

Kot je povedala igralka v najnovejšem intervjuju za francosko tiskovno agencijo AFP, o razkritju zaradi močnega pritiska Hollywooda sprva ni bila prepričana.

Dodala je, da je v ZDA opazen napredek pri sprejemanju skupnosti LGBT v družbo, vendar bo potrebnega še veliko dela. Pageeva si prizadeva za spregledane zgodbe gejevskih vzornikov, kot je Sally Ride, najmlajša oseba in prva Američanka, ki je šla v vesolje. V sodelovanju s hišo HBO si želi o njej ustvariti miniserijo.

Lani je igralka sodelovala pri oddaji Gaycation za najnovejši televizijski program spletne strani Vice. Pri projektu so raziskovali, kaj pomeni, če si LGBT-oseba na Japonskem in Jamajki ter v Braziliji in ZDA. Tistim, o katerih se ne govori, so želeli omogočiti, da spregovorijo.

Ne želim le vloge lezbijk
Igralka pa si ne želi, da bi postala tipizirana zgolj za istospolno usmerjene vloge v filmih. Čeprav je lezbijka, si želi v filmski industriji še naprej ustvarjati tudi heteroseksualne vloge. Povedala je, da uživa v "preskakovanju" od hollywoodskih filmov do neodvisnih projektov. "Ustvarjanje velikih filmov ti pomaga postati del manjših," je dodala.