Lupita Nyong'o - najlepša ženska leta 2014. Foto: Reuters
Lupita Nyong'o - najlepša ženska leta 2014. Foto: Reuters

Poleg temnopolte lepotice, ki jo je med zvezde izstrelila vloga sužnje Patsey v filmu Steva McQueena 12 let suženj (12 Years A Slave), so se na tradicionalnem seznamu 50 najlepših žensk znašle tudi njene igralske kolegice Keri Russell, Jenna Dewan-Tatum, Mindy Kaling in Amber Heard, pa pevka Pink, igralke Gabrielle Union, Molly Sims in Kerry Washington ter manekenka Stacy Keibler. Celoten seznam najlepših bo revija People sicer objavila v svoji naslednji številki.

Verjela je, da je lepa samo svetla koža
Nyong'ova je ob razglasitvi za najlepšo v pogovoru za revijo dejala, da "se ji ni nikoli sanjalo", da bo kdaj prejemala pohvale zaradi svojega videza. V Mehiki rojena igralka, ki je svoja prva leta preživela v Keniji, je namreč odraščala ob televizijskem prikazu lepote: svetli koži in dolgih, ravnih laseh. Zato je dolgo trajalo, preden je začela verjeti svoji materi, ki ji je vedno zatrjevala, da je lepa.

Zato je zanjo, je dejala, to priznanje "zelo, zelo velika pohvala", obenem pa tudi "zelo vznemirljivo".

Postala obraz Lancoma
Igralka, ki je diplomirala na šoli Yale School of Drama, si prislužila številne pozitivne kritike zaradi svojega igranja, ob vsakem njenem "sprehodu" po rdeči preprogi pa so bili polni hvale tudi modni kritiki. Zato ni tako nenavadno, da je v zadnjih mesecih sklenila cel kup donosnih pogodb z modnimi znamkami. Med drugim je postala obraz francoske kozmetike Lancome.

V spodnji galeriji si lahko ogledate še druge lepotice s Peopleovega seznama.