Taylor Swift je bila letos razglašena za največjo dobrotnico med zvezdami. Foto: Reuters
Taylor Swift je bila letos razglašena za največjo dobrotnico med zvezdami. Foto: Reuters
Na drugem mestu so člani skupine One Direction. Foto: Reuters
Beyoncé pa zakrožuje prvo trojico največjih dobrotnikov med zvezdniki. Foto: EPA

24-letna ljubljenka ameriškega občinstva je med drugim na božič razveselila osemletno deklico, ki boleha za rakom, saj jo je poklicala po telefonu in z njo izmenjala nekaj besed. Na račun simfoničnega orkestra iz Nashvilla, ki se je znašel v rdečih številkah, je nakazala 100.000 ameriških dolarjev.

Swiftova se je pojavila na naslovnicah, ko se je pridružila na odru ob boku princa Williama in glasbenika Bon Jovija na dogodku v Londonu, kjer so zbirali prispevke za brezdomno mladino, in z njima zapela skladbo Livin' On a Prayer. Prav tako je med rednimi darovalkami najrazličnejšim dobrodelnim ustanovam.

Na drugem mestu so člani britanske skupine One Direction, ki so leto 2013 začeli z izletom v Gano, skupaj s člani britanske dobrodelne organizacije Comic Relief. Harry Styles in Liam Payne sta zbrala več kot 800.000 ameriških dolarjev s pomočjo platforme za zbiranje denarja Prizeo for Trekstock (neprofitna organizacija v Londonu, ki podpira raziskave rakastih obolenj).

S pomočjo singla oz. priredbe One Way Or Another za sklad Red Nose Day pa je skupina zbrala več kot 3,2 milijona ameriških dolarjev, ki so šli na račun organizacij za pomoč revnim na Otoku in v Afriki.

"Najbolj neverjetna stvar pri tem je, da so se na prvih dveh mestih znašli zvezdniki, stari manj kot 25 let," je dejala vodja marketinga spletne strani DoSomething.org, kjer so pripravili lestvico, Neomi Hirabayashi. Po njenih besedah pa se je tudi prvič zgodilo, da je več kot 50 odstotkov zvezdnikov na lestvici mlajših od 30 let.

Beyoncé zaokrožuje prvo trojico
Na tretjem mestu tako najdemo Beyoncé, ki je bila med drugim osrednja gostja na londonskem dobrodelnem koncertu za pravice žensk Chime For Change na začetku leta. Pred dnevi pa je uresničila željo mlade bolnice za rakom in z njo zapela skladbo Survivior (uspešnico še iz njenih dni v skupini Destiny's Child).

Med preostalimi dobrotniki so se znašli kantripevka Carrie Underwood, zvezdnik Lige NBA Kevin Durant, pevec Justin Bieber, zvezdnika serije Kriva pota Bryan Cranston in Aaron Paul, igralci Sandra Bullock, Kerry Washington, Ian Somerhalder in Mindy Kaling ter vsestranska Demi Lovato. Lestvico pa zaokrožuje raper Kendrick Lamar.