Charles ni obkrožen s pravimi ljudmi, pravi avtorica. Foto: EPA
Charles ni obkrožen s pravimi ljudmi, pravi avtorica. Foto: EPA

Nekaj zanimivih podrobnosti iz zasebnega življenja prestolonaslednika razkriva nova biografija Charles: The Heart of a King (Charles: Kraljevo srce). Avtorica Catherine Mayer je prinčevo rezidenco namreč opisala kot prostor, ki mu niso tuje številne zahrbtnosti in intrige.

Britanski časnik The Times je že objavil nekaj odlomkov iz knjige, ki razkrivajo, da je dvor poln spletk, saj se vsi "borijo" za moč in oblast. Prinčeva rezidenca si je zato pridobila naziv Wolf Hall po naslovu knjige Hilary Mantel, ki opisuje zahrbten in preračunljiv svet kralja Henrika VIII. v 16. stoletju.

V novi biografiji piše, da je 66-letni princ Charles precej negotov, obkrožen pa je z ljudmi, ki mu govorijo, kar želi slišati, namesto da bi mu povedali resnico. "Težko je vedeti, komu zaupati. Prilizovanja je vedno v izobilju," piše v knjigi, ki jo je Mayerjeva napisala na podlagi pogovorov s Charlesom, njegovimi prijatelji, sodelavci in kritiki. V prestolonaslednikovi rezidenci Clarence House pa so zatrdili, da biografija ni avtorizirana.