Starejša sestra Jaka Gyllenhaala je na zadnji avdiciji zaradi svoje starosti doživela veliko razočaranje. Foto: Reuters
Starejša sestra Jaka Gyllenhaala je na zadnji avdiciji zaradi svoje starosti doživela veliko razočaranje. Foto: Reuters

"Ko si igralka v Hollywoodu, so stvari, ki te zelo razočarajo. Stara sem 37 let in pred kratkim so mi dejali, da sem prestara, da bi upodobila ljubico moškega, ki je star 55 let," je Gyllenhaalova razočarano povedala za TheWrap.

"To me je osupnilo. Najprej sem bila žalostna, nato jezna, nazadnje pa se mi je zdelo že smešno," je dobitnica zlatega globusa za vlogo v miniseriji The Honourable Woman opisala, kako se je počutila, ni pa želela razkriti, za kateri novi hollywoodski projekt gre.

Ponosna na ženske v Hollywoodu
Je pa zatrdila, da ji zavrnitev ni vzela volje. "Veliko igralk v tem trenutku opravlja odlično delo, upodabljajo resnične, zapletene ženske like. Niti najmanj ne obupujem, z velikim upanjem zrem k nečemu fascinantnemu," je pojasnila, kako je ponosna na ženske v Hollywoodu.

Maggie je sicer poročena s sedem let starejšim Petrom Sarsgaardom, s katerim sta skupaj že od leta 2002, večno zvestobo pa sta si obljubila leta 2009 v majhni kapeli v italijanskem pristaniškem mestu Brindisi. Igralca, ki sta skupaj zaigrala v filmu Stevena Soderbergha iz leta 2003 In God's Hands, imata dve hčerki - Ramono in Glorio Ray.