Nicole Kidman pravi, da jo je prav pokojni Kubrick usmeril k bolj karakternim vlogam. Foto: Reuters
Nicole Kidman pravi, da jo je prav pokojni Kubrick usmeril k bolj karakternim vlogam. Foto: Reuters
Na Havajih rojena Avstralka je s svojimi manekenskimi merami in višino (kar 180 cm!) sanjska modna muza oblikovalcev. Foto: Promocijsko gradivo

Oskarjevka - zlati kipec je dobila za upodobitev pisateljice Virginie Woolf v drami Ure do večnosti - sicer ima že štiri otroke (dva odrasla posvojenca z nekdanjim možem Tomom Cruisom in dve mali hčerki s soprogom Keithom Urbanom), a pravi, da bi se zelo razveselila še enega člana ali članice družine.

"Zadnjo hčer sem dobila pri 43. Moja babica je zadnjega otroka rodila pri 49. Vsak mesec znova upam, da sem noseča," je igralka razkrila v odkritem intervjuju. Kidmanova, ki je imela v preteklosti bojda precej težav z zanositvijo, je zdaj šestletno hčer Sunday Rose rodila pri 41, štiriletna Faith Margaret pa je prišla na svet s pomočjo nadomestne matere.

Roditi po 40 ni samoumevno?
Medtem ko so mnogi pozdravili Nicolino odkritost in stiskajo pesti, da bi se ji uresničila želja po še enem potomcu, so se oglasili tudi kritiki, ki pravijo, da hollywoodske zvezde po nepotrebnem "glamorizirajo" rojevanje po 40., celo pri skoraj 50, in s tem tudi običajne smrtnice, ki jih imajo za zgled, navajajo k prelaganju odločanja za družino.

A možnosti za zanositev in zdravo nosečnost ter porod dramatično padejo že po 35. letu, po 40. pa je hitro (in brez drage medicinske pomoči) zanositi že tako rekoč čudež. Ta pa je, kot kaže, uspel Nicolini kolegici Halle Berry, ki je pri 47 rodila sina, a številni kljub njenim izjavam, da jo je nosečnost presenetila, ugibajo, da si je pomagala z darovanim jajčecem.

Nicole Kidman, dekle z januarske naslovnice ameriške Elle, je razkrila še, da je kljub javni podobi "ledene kraljice" zelo spontana oseba, kar je dokazala tudi s tem, ko se je z Urbanom poročila po manj kot mesecu ljubezenskega razmerja.

Prvič je javno spregovorila tudi o razpadu zakona s Cruisom - ločila sta se leta 2001. Povedala je, da sta na snemanju filma Široko zaprte oči iz leta 1999 (to je bil zadnji izdelek velikega Stanleyja Kubricka, ki je umrl med snemanjem) izjemno uživala - kljub splošnemu prepričanju, da je bil prav psihološko naporni projekt povod za konec njune več kot desetletje trajajoče ljubezni.