Cosby se je po obtožbah zavil v molk. Foto: Reuters
Cosby se je po obtožbah zavil v molk. Foto: Reuters
Nič ne kaže, da bo iskal pravico na sodišču. Foto: Reuters

Potem ko se je Cosby po obtožbah igralke Barbare Bowman, da jo je slavni komik spolno zlorabljal, zavil v molk, je to spodbudilo še manekenko Janice Dickinson, da je javno spregovorila o svoji travmi.

Kot je dejala 59-letna manekenka v pogovoru za Entertainment Tonight, je bila tudi ona žrtev spolne zlorabe leta 1982. O tem se je razpisala v svoji biografiji No Lifeguard on Duty: The Accidental Life of the World's First Supermodel. Takrat je morala podrobnosti napada umakniti iz knjige na zahtevo Cosbyjevih odvetnikov.

Cosbyjev odvetnik Marty Singer je obtožbe Dickinsove že zanikal. "Lahko vam potrdim, da založniška hiša HarperCollins ni nikoli trdila, da je gospod Cosby posilil Dickinsovo. Hkrati pa ni noben odvetnik, ki je zastopal Billa Cosbyja, poskusil utišati zgodbe," je dejal odvetnik. Ob tem je citiral njeno izjavo iz leta 2002, ko je v intervjuju za New York Observer dejala, da jo je Cosby odpisal, ker ni želela spati z njim. Dickinsova je priznala, da se o spolnih napadih ni upala spregovoriti prej, saj je bila osramočena.

Komik v nemilosti medijev
Cosby pa je pristal tudi v nemilosti medijev. Ti so izbrskali posnetek njegovega "stand up nastopa" iz leta 1969, na katerem razvije šalo, kako je kot otrok slišal o mamilu španska muha, ki spravi dekleta v stanje norosti, potem ko ga raztopite v vodi.

77-letni igralec, ki se je televizijskim gledalcem najbolj vtisnil v spomin po vlogi v seriji Cosbyjev šov, v katerem se je predstavljal kot ljubeči oče in mož Cliff Huxtable, zaradi obtožb izgublja projekt za projektom. Le dan pred tem, ko so na NBC-ju odpovedali projekt, je Netflix prestavil začetek predvajanja njegove "stand up komedije" Bill Cosby 77.