Lipnicki se je filmskim navdušencem vtisnil v spomin po vlogah v filmih Jerry Maguire, Mišek Stuart Little ... Danes pa se igralec posveča borilnim veščinam in obuditvi igralske kariere. Foto: Reuters/YouTube
Lipnicki se je filmskim navdušencem vtisnil v spomin po vlogah v filmih Jerry Maguire, Mišek Stuart Little ... Danes pa se igralec posveča borilnim veščinam in obuditvi igralske kariere. Foto: Reuters/YouTube
false
Čeprav se zdi, da je šele pred kratkim v filmu razlagal Tomu Cruisu, da človeška roka tehta okoli 3,5 kilograma, je danes 24-letnik skoraj neprepoznaven. Foto: Reuters
false
Precej odmevna je bila tudi njegova vloga v filmu Mišek Stuart Little. Foto: Reuters
false
Pravkar je končal snemanje filma Loserville in začel snemati film Limelight. Foto: EPA

Star je bil pet let, ko se je njegova igralska kariera začela ob boku igralcev, kot so Tom Cruise, Renée Zellweger in Cuba Gooding Jr. (v prej omenjenem filmu Jerry Maguire). "Če to ne bi bil moj prvi projekt, kdo ve, ali bi imel tako rad igranje. Obkrožali so me izjemni ljudje," je dejal Lipnicki za Huffington Post.

Ko se je Lipnicki uveljavljal v svetu igralstva, je bil Cruise na vrhu svoje kariere, kar se je mladeniču zelo vtisnilo v spomin. "Bilo je nenavadno in zelo 'kul'. Danes se mi zdi nadrealno, kot da bi živel v drugem življenju," se danes spominja igralec. Zgodnja slava mu je povzročila - podobno kot drugim mladim igralcem - precej težav in ga stala marsikaterega prijateljstva in ljubezenskega razmerja. Veliko ljudi si je namreč želelo postati prijatelj z otrokom iz Jerryja Magurieja.

Danes priznava, da ima "ljubeče dekle", toda vseeno je težko našel nekoga, ki mu je bilo vseeno za njegovo nekdanjo slavo. Za nekaj časa je kot otrok zapustil igro in se vpisal v javno šolo, kjer je igral bejzbol v mali ligi in poskušal živeti običajno življenje. "Bil sem običajen srednješolec: družil sem se s prijatelji, dobil izpit za avto in šel na maturantski ples. Precej običajno," je dodal igralec.

Srednja šola je bila zanj mačji kašelj v primerjavi s tem, kar je doživljal v mlajših letih. V osnovni šoli so ga otroci pogosto zbadali zaradi pojavljanja v visokoproračunskih filmih. Vseeno je bilo zanj lažje, kot za druge, saj je odraščal v okolju, kjer sta živela tudi hčerka aktivistke Erin Brockovich in sin hokejskega zvezdnika Wayna Gretzkyja - oba sta obiskovala isto šolo, na katero je hodil Lipnicki. "Tako ni bila najbolj nora ideja, da je nekdo doživljal uspehe v filmski industriji," je dodal.

S športom proti svetu
Zagrizen športnik je pozneje odkril lepote borilne veščine jiu-jitsu in si priboril rožnati pas. Njegov življenjski cilj ostaja, da bi nekoč dobil črnega, kar je izjemo težko. "Borilne veščine so bile del mojega odraščanja, toda v zadnjih letih se bolj intenzivno posvečam treningu," je priznal. Fotografije njegovega izklesanega telesa so pred časom zakrožile po spletu in od takrat je njegova zvezda znova v vzponu.

"Borilne veščine vas naučijo veliko o življenju. Mislim, da so mi pomagale, da gledam na svet s trezno glavo," je dodal. Ob njegovi strasti so se pojavile tudi govorice, da bi se lahko mladenič podal v ring, toda sam pravi, da še ni pripravljen. "Nikoli ne bom rekel ne," je sklenil.

Drugo poglavje v karieri
Pred tremi leti se je vrnil k igri. Zaigral je v kriminalki For the Love of Money. S to vlogo je napovedal resno vrnitev na velika platna in začetek drugega poglavja v svoji igralski karieri. Ob tem pa mu pomaga tudi Cruise. Z nasveti. "Ne bom lagal, da sva največja prijatelja, toda kadar koli sem ga res potreboval, je priskočil na pomoč z nasveti," je o starejšem stanovskem kolegu spregovoril Lipincki.

Igralca sta se pogostokrat slišala prek telefona ali elektronske pošte, njun pogovor pa se je vrtel okoli avtomobilov in seveda igralstva. Toda nikoli nista zašla v preveč zasebne pogovore, kot je scientologija. A Lipnicki se ne želi oklepati starih poznanstev in zgodovine za vsako ceno, čeprav ve, da ji ne more ubežati, zato se tudi pogosto šali na svoj račun.

Ambiciozni načrti
"Bolj kot pokažeš, da se znaš šaliti na svoj račun, bolj te imajo ljudje radi. Ne smeš se jemati preveč resno,"
je dodal igralec, ki je pred časom objavil posnetek, kjer se šali na račun pridobivanja novih vlog (video spodaj). Lipincki pravi, da se ne bo zadovoljil z vsako vlogo, ampak se bo raje posvetil nadaljnjemu izobraževanju. Ne izključuje niti, da bi nekoč zaigral v gledališču. "Menim, da je velika težava pri otroških zvezdnikih, da se ne spremenijo. Obnašajo se, kot da jim svet nekaj dolguje. Ampak jim je. Zato je najpomembneje, da izboljšajo svoje sposobnosti, ko odrastejo," je zaključil igralec.