"Nisem strokovnjakinja, ampak tole je videti kot letalo in naftni madež ... Molim za družine #MH370," je zapisala pevka. Foto: EPA
V iskanje pogrešanega malezijskega letala so se vključili že trije milijoni ljudi iz 26 držav. Foto: MMC RTV SLO/Reuters
Malaysia Airlines
Za boeingom Malaysia Airlines se je pred desetimi dnevi izgubila vsaka sled. Foto: Reuters

Z izginulim boeingom 777-200 ER letalske družbe Malaysia Airlines se že deset dni ukvarja tako rekoč ves svet, iskalna akcija pa še vedno ni obrodila sadov.

Za upanje v napredek pa je danes poskrbela vdova Nirvaninega Kurta Cobaina, saj je na svojih profilih na Twitterju in Facebooku, na katerih ima po 300.000 oboževalcev, zapisala, da ji je morda uspelo najti MH 370, je poročal ameriški CNN.

Razbitine in madež goriva?
Objavila je namreč fotografijo morja, na kateri je z rdečo barvo označila nekaj, kar bi po njenem mnenju lahko bili ostanki letala in madeži letalskega goriva. Dodala je, da je ta lokacija le dober kilometer oddaljena od Pulau Peraka, kjer so letalo nazadnje zaznali.

"Nisem strokovnjakinja, ampak tole je videti kot letalo in naftni madež ... Molim za družine #MH370," je zapisala pevka, zraven pa dodala še povezavo na Tomnod, spletno platformo, na kateri uporabniki množično pregledujejo satelitske posnetke Azije pri iskanju namigov, kje bi lahko bilo pogrešano letalo.

Njena objava je hitro postala viralna, saj so jo Courtneyjini sledilci hitro razširili po spletu.

Priznala, da je postala obsedena z iskanjem
"Obiskala sem spletno stran in si naložila na tone fotografij. Močno dvomim, da so to letalo ugrabili vesoljci. Preprosto mora biti nekje! Postala sem že obsedena s tem," je priznala za newyorško revijo Daily Intelligencer.

Pri Tomnodu so sicer njeno teorijo hitro zavrnili, pravijo, da gre najverjetneje za eno izmed številnih ladij, ki sodelujejo pri iskalni akciji, dodali pa so, da "naše oči pogosto vidijo to, kar si želijo videti".