Hunnam naj bi se preveč vtikal v scenarij. Piko na i k njegovemu odhodu pa naj bi prispeval dogovorjen znesek, ki bi ga prejel za film. Foto: EPA
Hunnam naj bi se preveč vtikal v scenarij. Piko na i k njegovemu odhodu pa naj bi prispeval dogovorjen znesek, ki bi ga prejel za film. Foto: EPA

Odkar je Hunnam naznanil, da zapušča produkcijo filma, so se razširile govorice o razlogih, zakaj je prvi obraz televizijske serije Sinovi anarhije (Sons of Anarchy) zavrnil vlogo v filmu, ki mu napovedujejo rekordno gledanost še pred začetkom snemanja. Ameriški mediji so se razpisali, da naj bi bil razlog preprosto v denarju.

Po poročanju Hollywood Reporterja naj bi Hunnam za snemanje prejel 120.000 ameriških dolarjev. Vsota je precej mizerna, če upoštevamo, da naj bi Robert Pattinson za prvi del sage Somrak prejel dva milijona ameriških dolarjev.

A ne le denar, med ekipo ustvarjalcev in igralcem je postalo jabolko spora tudi vprašanje scenarija. 33-letnik je po prebranem scenariju naredil precej popravkov, ki pa niso bili všeč režiserki Sam Taylor Johnson. "To je Charlie. Tak je. Je zelo pikolovski," je dejal neki vir za Hollywood Reporter. Igralec se o svojih razlogih za odhod ni razgovoril, le poudaril, da je preveč zaseden z drugimi projekti.

V iskanju novega Graya ...
Hunnam ni bil prvi, ki je zavrnil vlogo gospoda Christiana Graya. Prvo izbiro režiserja - Pattinsona - sploh niso poklicali na avdicijo. Garrett Hedlund je prejel le neuradno ponudbo, toda zvezdnik filma Tron: Legacy je vlogo zavrnil. Zdaj pa snema v Avstraliji nov film, ki ga režira Angelina Jolie.

Trenutno so v igri za vlogo Graya še vedno Billy Magnussen, Luke Bracey, Francois Arnaud, Jamie Dornan, Christian Cooke in Alexander Skarsgård.