Nogometaš bo finančno podprl operacijo 23 otrok. Foto: EPA
Nogometaš bo finančno podprl operacijo 23 otrok. Foto: EPA

Po zaslugi nogometaša Arsenala gre na operacijo 23 otrok.

Sprva je nogometaš pokril stroške za 11 operacij, pozneje pa se je odločil, da število poveča: "Dragi oboževalci, s pomočjo svetovnega pokala sem podprl operacijo enajstih bolnih otrok. Glede na to, da pri zmagi ni sodelovalo le 11, temveč 23 igralcev, sem se odločil, da število povečam na 23. To je moja osebna zahvala za gostoljubje ljudi v Braziliji," je zapisal Nemec na Facebooku.

Njegov predstavnik pa je zanikal navedbe medijev, da je denar podaril otrokom v Gazi.

Nemška nogometna zveza (DFB) je za naslov svetovnega prvaka dobila 25,6 milijona evrov, od tega so Mesut in preostalih njegovih 22 soigralcev prejeli za nastop na sklepnem turnirju SP-ja po 300.000 evrov, kar je rekordna vsota v zgodovini nemške reprezentance.

Tudi nekaj drugih nogometnih reprezentanc se je odpovedalo svojim premijam - alžirska reprezentanca je celotno premijo podarila ljudem v Gazi, piše Independent; Grki so se prav tako odpovedali honorarju v upanju, da bodo zgradili nov športni kompleks v Grčiji: "Ne potrebujemo denarja ali drugih dodatkov, igramo za Grčijo, za narod. Vse, kar želimo, je, da najdete zemljišče in zgradite športni center, kjer bo reprezentanca lahko trenirala."