Paparaci so se tokrat spravili nad vojvodinjo Catherine. Foto: Reuters
Paparaci so se tokrat spravili nad vojvodinjo Catherine. Foto: Reuters
Catherine in William
Slaven par, ki je trenutno na obisku v Maleziji, se je na napoved že odzval in proti reviji napovedal tožbo zaradi kršitve pravice do zasebnosti. Foto: Reuters

Fotografski objektivi so po paradiranju golega princa Harryja na zasebni zabavi v Las Vegasu tokrat zasačili vojvodinjo Catherine. Francoska revija v današnji izdaji na štirih straneh objavila fotografije najbolj priljubljenega britanskega para ta hip z njunega romantičnega oddiha v Franciji pretekli teden.

V prestižnem francoskem hotelu Chateau Autet se je vojvodinja popolnoma sprostila in odvrgla svoj zgornji del kopalk. Popolni trenutek za fotografiranje so izkoristili potrpežljivi paparaci in nastala je serija fotografij.

Slavni par, ki je trenutno na obisku v Maleziji, se je že odzval, ko je revija samo napovedala objavo fotografij in sporočil, da sta užaloščena zaradi te napovedi, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.

"Če je dogodek resničen, to pomeni, da se je čas zavrtel 15 let nazaj," je za AFP dejal vir, ki potuje skupaj s parom. S tem je imel v mislih na veliko medijsko zanimanje za Williamovo zdaj že pokojno mamo, princeso Diano, ki je umrla v Parizu leta 1997 na begu pred paparaci. Vir je še dodal, da monarhija preiskuje avtentičnost fotografij in bodo "nato sprejeli odločitev, kaj storiti".

Objava "groteskna in neodgovorna"
Na objavo fotografij so se odzvali tudi v palači princa Williama in njegove soproge: "Njuni visokosti sta izredno užaloščena zaradi francoske objave in fotografa, ki je na tako grotesken in povsem neodgovoren način vdrl v njuno zasebnost. Dogodek spominja na najhujši izgred medijev in paparacev v času življenja princese Diane, valižanske princese, in toliko bolj bega vojvodo in vojvodinjo. Njuni visokosti sta v odmaknjeni hiši pričakovala vso zasebnost. Nepredstavljivo je, da je nekdo posnel takšne fotografije. Uradniki, ki delujejo v imenu njunih visokosti, še že posvetujejo z odvetniki o možnostih, ki so na voljo vojvodi in vojvodinji."

Urednica revije Laurence Pieau je v odzivu zagovarjala objavo fotografij in dodala, da so na prodaj za objavo po vsem svetu. "Te fotografije niso niti najmanj šokantne. Kažejo mlado žensko, kako se sonči zgoraj brez, tako kot milijoni žensk na plažah," je dejala v zagovor.

Kot je še pojasnila, je lokalni časnik La Provence na jugu Francije, kjer sta počitnikovala William in Kate, že objavil fotografije para, kako se sončita na terasi, kjer so bile nato posnete fotografije razgaljene Kate.

"Še vedno so na spletu. Nihče se ne zgraža," je dejala Pieaujeva. Revija Closer ima ekskluzivno pravico do fotografij Kate zgoraj brez, a jih namerava prodati drugim revijam po vsem svetu. Koliko je revija plačala za fotografije, urednica ni želela razkriti. Je pa povedala, da je fotografije posnel profesionalni fotograf, s katerim je revija v preteklosti že sodelovala.