Robert je trenutno v zvezi s skoraj štiri leta mlajšo Kristen Stewart. Foto: EPA
Robert je trenutno v zvezi s skoraj štiri leta mlajšo Kristen Stewart. Foto: EPA

Za revijo Now magazine je priznal, da je prvo dekle dobil šele pri 18 letih: "V šoli sem bil bolj samotar. Prvi poljub sem doživel pri 12, vendar pa dekleta nisem imel vse do 18. leta."

Povedal je, da mu je samozavest pomagal pridobiti oče in da je prav on posledično "kriv" tudi za sinov svetovni uspeh, saj ga je prepričal, da se je pri 14 vpisal v dramski krožek.

"Z očetom sva sedela v restavraciji in opazila skupino lepih deklet. Povedale so nama, da hodijo na dramski krožek. Sam pred tem nikoli nisem igral, saj sem bil precej sramežljiv, vendar me je po tem moj oče ves čas zbadal, naj se jim pridružim," se spominja Pattinson. Na koncu mu je oče ponudil tudi, da mu tečaj plača in Rob se je vdal ter se udeležil tečaja.

Pred časom je zvezdnik priznal tudi, da je bilo njegovo prvo dekle kar devet let starejše od njega: "Vsa dekleta, s katerimi sem se dobival, ko sem bil najstnik, so bila starejša od mene. Moje prvo dekle je bilo staro 26 let, jaz pa skoraj 18. Starejša dekleta so se mi vedno zdela zanimivejša."