Iz sveta znanih
Ocena novice: Vaša ocena:
Ocena 2.1 od 7 glasov Ocenite to novico!
Avril Lavigne
Avril Lavigne se počasi vrača na glasbeno prizorišče. Foto: Reuters

Dodaj v

Pazite, če/ko v spletni iskalnik vpišete "Avril Lavigne" ...

Kiberkriminalci izkoriščajo zvezdnike
20. september 2017 ob 08:22
Los Angeles - MMC RTV SLO

Poppevca Avril Lavigne in Bruno Mars sta se znašla na vrhu seznama zvezdnikov, ki pri spletnem iskanju privabijo največ virusov in škodljivih spletnih strani.

Seznam je sestavilo podjetje McAfee, ki izdeluje protivirusne programe. Lestvica kaže na to, katera slavna imena generirajo najbolj tvegane zadetke pri spletnem iskanju, ki bi lahko njihove oboževalce pripeljalo na zlonamerne spletne strani.

"Kiberkriminalci še naprej izkoriščajo navdušenost ljudi nad zvezniki, da bi neprevidne uporabnike zvabili na potencialno škodljive spletne strani, ki lahko računalnik okužijo z virusom, ukradejo osebne podatke in gesla," so še dodali pri podjetju. Lestvico so sestavili že enajsto leto zapored.

Kanadska pevka Avril Lavigne, ki je leta 2002 zaslovela z uspešnico Complicated, nato pa se zaradi boja z boreliozo umaknila iz javnosti, se v zadnjem času znova vrača na glasbeno sceno, saj je napovedala, da pripravlja nove pesmi. Če uporabniki v spletni iskalnik vtipkajo "Avril Lavigne free mp3", obstaja kar 22-odstotna možnost, da bo med zadetki tudi kakšna zlonamerna spletna stran.

Kanadčanka je prva glasbenica, ki se je na tem seznamu znašla na samem vrhu. Sledijo ji pevci Bruno Mars, Carly Rae Jepsen, Zayn Malik in Celine Dion. Lani je bila "najnevarnejša spletna zvezdnica" komičarka in igralka Amy Schumer.

A. P. J.
Prijavi napako
Komentarji
fuckwad
# 20.09.2017 ob 12:43
Če bi kliknil njeno ime, bi ga itak iz istih razlogov kot pornič.
čik
# 20.09.2017 ob 09:13
sem skoraj varen na net,ker še nikoli nisem in jih tudi ne bom iskal teh imen :))
hepimen
# 20.09.2017 ob 11:39
Kaj pa slovenski zvezdniki? Kateri privabijo največ virusov?
Binder Dandet
# 20.09.2017 ob 11:23
@pavlica:
Vidite, lahko bi naredili po en članek za vsako od držav, iz katere prihajajo zvezdniki na tem seznamu. Pa bi tedensko normo člankov dosegli na en mah.
Matjaz82
# 20.09.2017 ob 12:40
Zakva pa Avril... itak mi je groza kaj je od nje ratalo pa vseeno, mi ni jasno a ni 100 drugih pred njo
stewie
# 20.09.2017 ob 11:06
TCF, saj te pesmi so res fantazije, so pa narejene izključno z namenom čim večje prodaje. In jasno da nagovarjajo bolj ali manj le mlajšo ciljno publiko, kjer najdemo zgolj še ne povsem izdelane osebnosti. Škoda, ker obstajajo tudi izvajalci s pesmimi, ki ne opevajo samo lahkotnih tem, ki seveda nimajo kaj dosti skupnega z realnim življenjem, ampak vzbujajo v mladih tudi radovednost, kritičnost in pomagajo pri gradnji karakterja. Izvajalci, ki so pa omenjeni v članku, pa zgolj pojejo to, kar jim narekujejo založbe in se v medijih tudi obnašajo na tak način. In potem v pesmi primešajo vse od spolnosti do poudarjanja zunanjosti, blišča in imidža, ker se to še najbolj prodaja.
Ne gre se samo za to, da je treba mlade zaščititi pred nasilnimi filmi in videoigricami, da še sami ne postanejo nasilni. Fajn bi bilo na problem pogledati širše in opozoriti, da je za zdrav razvoj potreben tudi nek kritičen duh. Pa dobro, naj vsak posluša, kar želi. Če seveda sploh ve, kaj točno mu oz. ji je všeč in zakaj. Zato, ker to poslušajo tudi drugi?
Ampak da dandanes na raznih študentskih žurih igrajo razni narodnjakarji in glasbeniki, ki ne premorejo prav nobene kritičnosti in delajo le po principu popularnosti, študentska publika jih pa obožuje, to mi pa res deluje prav abotno. Še 15, 20 let nazaj so v srednjih šolah take vrste najstniki veljali za zaostale, danes pa se študentje tega sploh ne sramujejo.
stewie
# 20.09.2017 ob 08:33
Koliko škode pa naredi muzika od teh izvajalcev mladini v načinu njenega razmišljanja, to se pa noben ne ubada.
gispa
# 21.09.2017 ob 22:02
Dobro, da ne googlam takih in temu podobnih neumnosti, ki se ji reče glasba.

@stewie
Žal je današnja popularna glasba taka kot je. Narediti ne moreš nič, razen da se pač ne obremenjuješ s tem in si zavrtiš svojo.
Ok, naj vsak posluša, kar hoče, ampak se načeloma strinjam s tabo. Ni pa težava le v glasbi, pač pa tudi na drugih področjih umetnosti, kjer v ospredje prihajajo ''kao'' popularni izdelki.

Tudi danes lahko najdeš zelo dobro, kvalitetno glasbo glasbenikov z dušo, ampak ne v glavnih medijih.
FrancL
# 21.09.2017 ob 13:47
@pavlica

"@Binder Dandet: Včerajšnja novica govori o le o britanskih zvezdnikih.
lp, A. P. J.
"

Končno nekoliko bolj profesionalen odziv avtorja (in administratorjev) na kritiko forumaša. Ponavadi itak brišete!

Čestitam APJ-ju.

PS: APJ, me pa še vedno moti podpisovanje z inicialkami. ;-)
pavlica
# 20.09.2017 ob 09:15
@Binder Dandet: Včerajšnja novica govori o le o britanskih zvezdnikih.
lp, A. P. J.
Binder Dandet
# 20.09.2017 ob 08:42
19.9.2017 ob 14:27 (podpisana K.K.)
"Ime zvezdnika r'n'b-ja Craiga Davida na Otoku privabi največ virusov in druge škodoželjne programske opreme izmed vseh iskanj znanih oseb na spletu, so sporočili iz podjetja, ki izdeluje protivirusni program McAfee."
http://www.rtvslo.si/zabava/zanimivosti/
od-vseh-iskanj-na-spletu-je-najnevarnejsi-craig-david/432943

Danes pa isti vir, samo druga imena izpostavljena. In podpisana A.P.J..

#KoLevaRokaNeVeKajDelaDesna
#SramotaZaUrednika
Rugess Nome
# 20.09.2017 ob 15:57
kdo sploh išče "free mp3"? downloadaš torrent pa je
TCF
# 20.09.2017 ob 10:05
@stewie

S tem se zato nihce ne ubada, ker so to nebuloze v stilu "ce bo mladina gledala akcijske filme ali igrala videoigre, bo nasilna, smrk smrk." Ce je nekdo ze po naravi taksen, bo nasilen, drugace ne, pa ni vazno ali gleda "nasilne" filme ali ne. Tudi sama sem jih videla ze veliko, pa me ni nikoli prijelo, da bi koga napadla. Ljudje znamo lociti realnost od "fantazije" - kar tudi pesmi so, pravzaprav. Da pa bi le-te imele nek destruktivni vpliv na mlade... Haha, ok, stewie.
Kazalo