Iz sveta znanih
Angelina in Brad sta bila v zvezi od leta 2005, poročila pa sta se leta 2014. Foto: Reuters
Ločitev je bila za mnoge veliko presenečenje. Foto: Reuters
Šušljalo se je, da je Pitt Angelino varal s soigralko Mario Cotillard, kar pa sta Pitt in Cotillardova vehementno zanikala. Igralka, poročena s francoskim kolegom Guillaumom Canetom, je pred kratkim rodila drugega otroka. Foto: EPA
Joliejeva je februarja z otroki ponovno obiskala Kambodžo, kjer so v svetišču Angkor Wat slovesno zavrteli njen film. Foto: Reuters
Angelina in Brad, ljubkovalno Brangelina, sta veljala za najlepši par Hollywooda. Foto: Reuters
Joliejeva prejšnji mesec na dobrodelni misiji v Keniji. Foto: Reuters

Dodaj v

Po Bradu svojo dušo prvič razgalila še Angelina: "Stvari so postale slabe"

Veliki intervju za Vanity Fair
26. julij 2017 ob 20:17
Los Angeles - MMC RTV SLO

Potem ko je sredi umazane ločitve Brad Pitt svoje ime skušal oprati z izjemno introspektivnim (in malce bizarnim) intervjujem za majsko številko GQ-ja, je novinarje v svoje novo domovanje spustila še Angelina Jolie.

Drugače od svojega odtujenega soproga je bila oskarjevka v velikem intervjuju za Vanity Fair, prvem po presenetljivem razpadu zveze septembra lani, precej bolj zadržana in pazljiva z besedami. Tako o samem koncu 12-letne zveze kaj dosti več kot tisti skrbno naučeni stavek, ki ga je v preteklih mesecih že nekajkrat izrekla, ni razkrila.

"Misliva na blagor drug drugega in blagor najine družine. Oba se trudiva za isti cilj," odgovarja 42-letna igralka in režiserka na vprašanja o poteku ločitve. Zareče se ji samo, ko pove, da so do poletja lani "stvari postale slabe", a se takoj popravi: "Nisem želela uporabiti te besede ... Stvari so postale težavne."

In če je 53-letni Pitt v intervjuju zvenel že skoraj pretirano skesan in je praktično vso krivdo za razpad zakona prevzel nase, skupaj z razgaljanjem duše o svojem psihičnem stanju in čezmernem pitju, se zdi novinarski nastop Joliejeve precej bolj piarovsko zloščen in nikdar res ne skrene s teh poti.

Joliejeva kot aktivistka, Joliejeva kot mati samohranilka na novi poti, Joliejeva kot režiserka družbeno in politično pomembnega dokumentarca, Joliejeva kot ženska, ki ima vse vajeti v rokah.

Glamurozni portreti igralke
Fotoportreti, ki pospremljajo intervju, so glamurozni in poudarjajo hladno lepoto samozavestne igralke v slogu div iz zlate dobe Hollywooda. Tudi v tem pogledu je Angelinin portret diametralno nasproten Bradovemu, za katerega je igralec privolil v precej čudaške fotografije, na katerih pozira kot nebogljena ptica, ki jo je nekdo ravno vrgel na peščine narodnega parka White Sands.

Joliejeva intervju izkorišča predvsem za promocijo svojega najnovejšega režiserskega izdelka, Netflixovega dokumentarnega filma First They Killed My Father o krvavih pokolih Rdečih Kmerov v Kambodži – projekt, ki je za igralko še posebej pomemben, saj je s Kambodžo povezana tako prek svojih dobrodelnih projektov kot tudi sina Maddoxa – najstarejšega posvojenca, čigar spopad s Pittom na letalu septembra lani je sprožil ločitev zvezdniškega para. Danes 15-letnega Maddoxa je Joliejeva angažirala kot producenta filma.

Ponovno navezala stike z očetom
Igralka v pogovoru z novinarko Evgenio Perez govori veliko o svojih otrocih, o svoji pokojni mami Marcheline Bertrand in očetu Jonu Voightu, s katerim sta po letih sprtosti končno začela ponovno govoriti. Bertrandova in Voight sta se razšla zaradi njegovega varanja, česar mu Joliejeva ni nikdar odpustila.

"Ko sem odraščala, me je zelo skrbelo za mamo. Nočem, da bi moje otroke skrbelo zame. Mislim, da je zelo pomembno, da jokaš pod prho, in ne pred njimi. Morajo vedeti, da bo vse v redu tudi takrat, ko sam nisi prepričan, da bo res," je povedala.

Čeprav Pitta v pogovoru skorajda ni omenjala, pa je zanikala, da je k razhodu pripomogel njun življenjski slog nenehnega potovanja po svetu. Mnogi mediji so namreč pisali, da Pittu ni bilo všeč Angelinino nenehno "vlačenje" šestih otrok na vse konce sveta, vključno z vojnimi območji, pri čemer otroci niso bili deležni klasičnega šolanja in discipline. "Naš življenjski slog ni bil na noben način negativen," vztraja. "To ni bila težava. To je in bo ostala ena najlepših priložnosti, ki jih lahko dava najinim otrokom. To je šest zelo odločnih, pozornih, razgledanih posameznikov. Zelo sem ponosna na njih."

Nova vila za novo življenje
Zdaj igralka začenja z otroki novo poglavje v pravkar kupljeni 25 milijonov dragi vili, ki je bila nekoč v lasti slovitega hollywoodskega režiserja Cecila B. DeMilla. "Za nami so težki časi in komaj zdaj prihajamo na površje po zrak. Ta hiša je velik skok naprej za nas in vsi se trudimo po najboljših močeh, da bi zacelili našo družino. Otroci so bili zelo pogumni. Vsi po malem celimo rane od dogodkov, ki so pripeljali do ločitve ... Ne celijo si ran od ločitve. Celijo si rane od življenja, stvari v življenju," razlaga enigmatično.

Potrdi tudi, da sta z očetom zakopala bojno sekiro. "Zelo lepo razume, da otroci v tem času potrebujejo dedka. Sinoči sem morala na terapijo, on pa je ostal z njimi. Nekako že pozna pravilo: Ne pusti, da te izigravajo. Samo bodi kul dedek, ki je ustvarjalen, je z njimi, jim pripoveduje pravljice in jim bere knjige."

Od igralke do gospodinje
Obveznosti, povezane z dokumentarnim filmom o Kambodži, so za Joliejevo trenutno edine, kar zadeva delo, sicer pa si je vzela premor od Hollywooda (ne pa tudi od dobrodelnih angažmajev, saj je bila prejšnji mesec v Keniji). Med drugim na prošnjo otrok obiskuje kuharski tečaj, ji pa opremljanje hiše ne leži, saj, kot pravi, je bilo to vedno Bradovo področje.

"Kar zadeva vsakodnevne obveznosti, so stvari kaotične – organiziranje igralnih uric, obiski pri zdravnikih, pakiranje in razpakiranje, organiziranje obrokov ... Devet mesecev se že trudim, da bi bila dobra gospodinja, čistim za psom, pomivam posodo in berem pravljice za lahko noč. In pri vsem tem postajam že zelo dobra. Trenutno so moje misli usmerjene samo v to, da pripravim dober zajtrk in vzdržujem hišo. To je moja strast. Ko grem zvečer spat, se vprašam: Sem se kot mama dobro odrezala ali samo povprečno?"

Očitno pa ji je stres prišel do živega, saj je v intervjuju razkrila, da je nedavno zbolela za t. i. Bellovo paralizo, parezo obraznega živca, zaradi katere pride do paralize živcev na eni strani obraza. Paparaci je sicer v takem stanju niso ujeli, Joliejeva pa pravi, da ji je bilo precej težko. "Težko rečem, ali je kriva menopavza ali samo leto, ki je za mano," ugiba in doda še, da opaža več sivih las in bolj suho kožo. "Včasih se ženske v družini postavljajo na zadnje mesto, dokler se to ne pokaže na lastnem zdravju."

K. S.
Prijavi napako
Komentarji
Zgodovinar_666
# 26.07.2017 ob 21:18
Brad je imel človeški intervju. Angelinin je pa borderline crazy. Tisti z malo več zgodovinskega spomina se spomnimo marsikaterega bizarnega in norega izpada, ki si ga je privoščila Angelina. In sedaj je vse to kao pozabljeno?
lukace5
# 26.07.2017 ob 22:07
Devet mesecev se že trudim, da bi bila dobra gospodinja, čistim za psom, pomivam posodo in berem pravljice za lahko noč. In pri vsem tem postajam že zelo dobra.

Ja kje si bila pa prej 10 let, da se moraš sedaj učiti kako biti mama? Seveda nič kriva in nič dolžna, vedno je za razpad zveze kriv moški. Enakost med spoloma my ass.
Janček
# 26.07.2017 ob 22:30
Bom čisto direkten, upam da v poplavi pretvarjanja to še kdo ceni... odkar sta skupaj z Angelino, sem si že večkrat rekel, škoda te je Brad za tole zmešano ...
slovenkaaaa
# 26.07.2017 ob 20:51
Jah šment, tako veliki otroci... lahko tudi oni počistijo za psom, pomijejo posodo ipd. Saj jih ima kar šest, no, naj kaj pomagajo.
Ples
# 26.07.2017 ob 23:35
Bog se usmili, kako puhlo nakladanje! Pozerka v vseh pogledih.
Brad po moje precej lažje diha zdaj ;)
pero5
# 26.07.2017 ob 22:49
Otroci so stari 9+ (najstarejši je menda celo producent), s polno ritjo keša živijo v 25 miljonov vredni vili, a njej je najbolj pomembno, da jim zvečer bere pravljice za lahko noč. Pa da poleg nje najstnikom s pravljicami in branjem knjig utruja še njihov KUL dedek. Verjetno ni bilo denarja za šolo, pa bogi otroci še ne znajo sami brati... kakšen bullshit.

Cmon Angie, you can do better.
fah-q
# 26.07.2017 ob 22:45
Kar se tiče vsakodnevnih obveznosti, so stvari kaotične - organiziranje igralnih uric, obiski pri zdravnikih, pakiranje in razpakiranje, organiziranje obrokov ... Devet mesecev se že trudim, da bi bila dobra gospodinja, čistim za psom, pomivam posodo in berem pravljice za lahko noč. In pri vsem tem postajam že zelo dobra.

lahko vprašam kdo je to počel prej?
miha_lj
# 26.07.2017 ob 21:27
nakladanje....
tanj
# 27.07.2017 ob 07:25
Hladna samo-obvladanost je lastnost psihopatov. To, da strejo in pohodijo ljudi okrog sebe, je prav tako lastnost psihopatov. Kdo je bil v tej zvezi tak, naj si izbere vsak sam.
21.12.2012
# 27.07.2017 ob 07:29
samo tace stran na dolgi rok od super duper samozavestne (= prepotentne) ženske.
no, razen, če si moška copata in rad v vlogi lakaja.
Djedi
# 26.07.2017 ob 22:17
res so bogi, men se ful smilijo :(
vidaest
# 27.07.2017 ob 08:47
Angelina je močna, uspešna in neodvisna ženska

Vsaj sarkazem obvladaš, Snežinka, če že ne drugega.

Ta ženska je že od nekdaj utrgana. Ima cel kup psihičnih težav, ki jih rešuje s posvojitvami kopice otrok, dobrodelniškim eksponiranjem v javnosti in obsesivnostjo glede svoje podobe. Čudno sploh, da je Pitt tako dolgo zdržal z njo.
PONOS
# 27.07.2017 ob 08:13
Klasična življenska zgodba ki jo živimo vsi, življenje je igra vsi smo ljudje in delamo napake eni večje eni manjše hkrati smo prizadeti ko te napake prizadenejo nas eni manj eni bolj.Thats it.
Miham
# 27.07.2017 ob 10:02
Snežinkica, + za sarkazem :)
fah-q
# 27.07.2017 ob 11:03
drgač sem prebral (sta oba na netu) oba intervjuja (sem presenetil samga sebe, da se mi je dalo, ma čakam na neke zadeve in sem imel čas) in moj zaključek-izrazito moteče fotografije (ok, one od brada imajo fajn okolico, parki so pač lepi, sipine, jame, gozd...tu ni kaj, okolica je čudovita) ampak cote in poziranje pa je vsaj zame v obeh intervjujih krneki...katastrofa. pa pustmo ob strani moj osebni okus za obleke, moteče je, ko gre za kao osebni intervju, poleg pa postavijo reklame za cunje in pozira intervjujanec. beda. bradove slike so ble še za stopnjo bolj bedne in zapovrh pod sliko še cena in ime modne hiše za tisto bedo od cunj...čist brez stila, brez občutka za sam intervju.

intervju kot tak-njegov intervju je bill na trenutke bizaren, ma ok, intervju, pogovor, misli, zmeda na momente v bradovi glavi in dokaj direktna vprašanja. človeško, realistično, povezano...njen večinoma ni intervju, gre za opise novinarja z nekaj stavki ki naj bi jih povedala angelina vpletenimi v tekst. meni to nč ne pove. tudi ti stavki sami porajajo vprašanja-k jih noben ne vpraša-očitno novinar brez glave (dost bolše je opravil novinar pri bradu). dejansko zgleda vse skupaj bolj pr trik, angelina pa nekaj glumi.
Snežinkica
# 27.07.2017 ob 10:58
@fah-q

mogoče pa ni problem v moči, samozavesti in plesu ampak poljubljanju brata, rezanju in mučenju same sebe, bolestnemu iskanju pozornosti, hujšanju do mej anoreksije, mešanici adhdja ter manične depresije itd? potem ne gre za strah ampak za zdravo pamet...
:)


Če Brada njena zgodovina ni motila res ne vem zakaj bi morala tebe. Kljub temu, da je za vse to vedel, se je zaljubil vanjo, pustil ženo, imel skupaj z njo par otrok, se poročil in bi bil še vedno poročen, če ga ona, zaradi njegovega obnašanja in slabih navad, ne bi dala na čevelj. Torej mu očitno ni bilo tako slabo v njeni družbi kot želijo nekateri prikazati, ONA je imela dovolj njegovih muh.

@Miham

- za zanikanje (denail).
Snežinkica
# 27.07.2017 ob 13:10
'Visoko emancipirane' ženske so večkrat nezmožne prilagajanja (oziroma vsako prilagajanje vidijo kot nesprejemljivo podrejenost partnerju, Snežinkica je super primer), tako da si s tako ne predstavljam prijetne zveze, kjer je ogromno prilagajanja z obeh strani.

Kdor pozna njuno zgodbo, ve, da je bil Brad tisti, ki ni želel prilagoditi svojega življenskega sloga dejstvu, da je oče 6 otrok, kar je nazadnje privedlo do ekscesa, ki je bil kaplja čez rob in povod za njuno ločitev. Ampak seveda je vedno udobno kriviti ženske za moške probleme. In tudi pri navadnih smrtnih je tako, da se moški težje prilagajajo ker so prepričani, da jim glavna beseda in določene stvari po deafaultu pripadajo. Razlika med običajnimi in emancipiranimi ženskami pa je ta, da so prve to pripravljene tolerirati, potrpeti, druge pa ne, ker menijo, da so enakovredna človeška bitja in od drugih terjajo, da se do njih tudi tako obnašajo.
fah-q
# 27.07.2017 ob 10:44
@snezinkica
Odzivi zgolj potrjujejo dejstvo, da se moški bojijo močnih, samozavestnih žensk, ki ne plešejo tako kot oni žvižgajo.

mogoče pa ni problem v moči, samozavesti in plesu ampak poljubljanju brata, rezanju in mučenju same sebe, bolestnemu iskanju pozornosti, hujšanju do mej anoreksije, mešanici adhdja ter manične depresije itd? potem ne gre za strah ampak za zdravo pamet...
:)
pero5
# 27.07.2017 ob 12:23
Tokrat se izjemoma strinjam s Snežinkico. Angelina je močna, uspešna ter neodvisna ženska (pa še dober geštel ma), zadnje, kar ji pristaja, je jokanje o težkem življenju po časopisih. Pa da naklada o pospravljanju za psom ob prisotnosti skupine precej starih otrok, ki jih verjetno obkroža še enkrat toliko varušk oziroma služkinj. Ženska s takimi izjavami degradira sama sebe.

Strinjam se tudi, da se veliko moških takih žensk boji oziroma izogiba. 'Visoko emancipirane' ženske so večkrat nezmožne prilagajanja (oziroma vsako prilagajanje vidijo kot nesprejemljivo podrejenost partnerju, Snežinkica je super primer), tako da si s tako ne predstavljam prijetne zveze, kjer je ogromno prilagajanja z obeh strani.
Snežinkica
# 27.07.2017 ob 08:51
Odzivi zgolj potrjujejo dejstvo, da se moški bojijo močnih, samozavestnih žensk, ki ne plešejo tako kot oni žvižgajo.
ivod
# 27.07.2017 ob 00:44
... Angelina je ... je ženska ... in kot takšna močna ... močnejša ...
( ne zapiše pa se mi, da je boljša ... )
Snežinkica
# 26.07.2017 ob 23:55
Angelina je močna, uspešna in neodvisna ženska in zaradi tega se ji ni treba pred nikomer opravičevati, ali igrati vlogo uboge, zapuščene ženske.
Kazalo