Rosie s svojo posvojeno hčerko Chelsea. Foto: AP
Rosie s svojo posvojeno hčerko Chelsea. Foto: AP
Igralka prosi javnost, naj ji pomaga najti hčerko. Foto: Twitter

Policija dekle išče od nedelje.

53-letna O'Donnellova, lezbijka, ki je to tudi javno razkrila, ima štiri posvojene otroke, eno hčerko pa rojeno s pomočjo umetne oploditve, je tudi prek Twitterja prosila svoje sledilce, naj ji pomagajo najti Chelsea, ki je ob izginotju nosila "črno trenirko, kavbojke, sive allstarke in črn nahrbtnik", na boku pa ima tudi veliko tetovažo indijanskega lovilca sanj z napisom "Dihaj".

"Chelsea je prenehala jemati zdravila in nujno potrebuje zdravniško pomoč," je še zapisala na svoji strani igralka in komičarka, ki je še razkrila, da je Bear terapevtski pes.

"Chelsea, kot milijone drugih ljudi, živi z duševno boleznijo. Za Chelsea in njeno družino je težka pot in vsi si samo želijo, da se varno vrne," je sporočila tiskovna predstavnica O'Donnellove.

Zapleti po posvojitvi
Voditeljica, igralka in lezbična aktivistka, znana po svojem ostrem jeziku, je Chelsea posvojila s svojo nekdanjo ženo Kelli Carpenter.

Marca letos je ženska, ki trdi, da je Chelseajina biološka mama, za tabloid National Enquirer dejala, da jo je njen tedanji mož in oče njene hčerke k posvojitvi prisilil in da zaradi uživanja mamil ni bila prisebna, ko je podpisala dokument, s katerim se je odpovedala svojim starševskim pravicam.

Predstavnica O'Donnellove je navedbam ženske takrat oporekala, češ da je bila posvojitev povsem v skladu s pravili in da je O'Donnellova celo "spodbujala in podpirala Chelseajino željo, da naveže stik s svojo biološko mamo".