Nicole je med snemanjem oddaje izjavila, da upa, da si zaradi izjav ne bo nakopala težav. Foto: EPA
Nicole je med snemanjem oddaje izjavila, da upa, da si zaradi izjav ne bo nakopala težav. Foto: EPA
Pussycat Dolls
Življenje za prvo damo Pussycat Dolls je bilo vse prej kot rožnato, je dejala sama. Foto: EPA
Pussycat Dolls
Skupina je delovala pet let. Foto: EPA

Vsaj če sklepamo po njenih besedah v prihajajoči epizodi Behind the Music.

Ljubezen voznika formule 1 Lewisa Hamiltona je v prihajajoči oddaji glasbene televizije VH1 priznala, da se je zaradi kostumov, v katerih je nastopala s preostalimi članicami Pussycat Dolls, počutila izjemno neudobno. Predvsem je trpela zaradi telesne podobe. "Vsak dan sem bruhala. Leta," je priznala Scherzinerjeva: "Vsakič, ko sem bila za sekundo sama, sem se samopoškodovala. Žulje in rane na rokah sem poskušala skriti. Ampak mislim, da so dekleta to vedela."

Njena motnja se je sprevrgla v zasvojenost: "Sram me je bilo. Nikoli nisem govorila o tem. Kot sem rekla, nikoli ne želimi igrati žrtve in nikoli nisem želela, da bi moja družina slišala o teh stvareh od mene, ker vem, da bi jim zlomila srce. Mislim, da je bila to neke vrste zasvojenost, kajne? Nikoli nisem uživala mamil. Moja zasvojenost je bila, da sem se samopoškodovala."

Njena zasvojenost se je začela šele, ko je prišla z odrov. "Ko sem prišla v zaodrje, sem bila polna energije, ko pa sem prišla nazaj v sobo, sem bila sama, zato sem si to počela. Moja bulimija je bila zasvojenost. Povzročanje škode sebi je bila moja zavojenost," je priznala Scherzingerjeva.

Prvi in edini glas skupine
Pevka pa je po poročanju Us Weeky še priznala v oddaji, da je bila glavna "krivka" tako za glavni vokal kot spremljevalne. Melody Thornton, Ashley Roberts, Kimberly Wyatt, Jessica Sutta in Carmit Bachar so imele izjemno majhno vlogo pri pevskih vložkih. "Verjetno sem posnela 95 odstotkov pesmi sama."

Scherzingerjeva je skupino zapustila leta 2010 in se posvetila svoji samostojni karieri. "Rada imam dekleta. Kot sestre smo. Toda ljudje sploh ne poznajo cele zgodbe. Nimajo pojma. Bila sem v središču, ker sem pela. In bila sem edina, ki je pela," je razkrila v pogovoru pevka. Še več. Druge članice Pussycat Dolls po besedah Scherzingerjeve sploh niso slišale skladb, dokler niso bile posnete. Edina, ki je malenkostno sodelovala pri pevskih vložkih, je bila Thorntonova.

Sama ni želela tega povedati na glas, ker ni želela, da bi si z razkritjem nakopala težave. "Nikoli nisem govorila o tem. Toda nikoli ne bom pozabila, ko sem končala snemanje albuma PCD, sva s producentom Ronom Fairom pripeljala dekleta v studio in sva jim zavrtela skladbe. To pa je bilo tudi prvič, da sem slišala glasbo," je dejala in dodala: "Me razumete, kaj želim povedati? Zavrtela sva album Pussycat Dolls, in to je bilo tudi prvič, da so preostale članice v skupini slišale svoje pesmi."