Terrence Howard in Sean Penn imata po besedah Leeja Danielsa skupno to, da tepeta svoje partnerice. Foto: EPA
Terrence Howard in Sean Penn imata po besedah Leeja Danielsa skupno to, da tepeta svoje partnerice. Foto: EPA

Howard, ki v seriji upodablja glavnega junaka Luciousa Lyona, je pred dnevi v intervjuju za revijo Rolling Stones priznal, da je oklofutal svojo prvo ženo Lori McCommas, zaradi česar je bil tudi aretiran. Prav tako je bil obtožen, da je pretepal svojo drugo ženo Michelle Ghent, ki je zato zahtevala tudi prepoved približevanja - izjavil je, da je to stopil v samoobrambi.

Takoj se je znašel pod plazom kritik javnosti, režiser Daniels pa mu je stopil v bran. "Howard ni naredil nič drugega, kot sta naredila tudi Marlon Brando in Sean Penn, pa je nenadoma postal pravi demon," se je jezil za Hollywood Reporter.

A ta primerjava je prišla na ušesa tudi Seanu Pennu, ki je nemudoma vložil tožbo proti Danielsu, v kateri mu očita, da ga je s tem, ko ga je primerjal s Howardom, lažno obtožil nasilja v družini, zato od njega zahteva 10 milijonov dolarjev odškodnine.

Znan po svoji vzkipljivosti
Penn se je z očitki o nasilju spopadal v zakonu z Madonno, s katero sta bila poročena med letoma 1985 in 1989. Par je v času svojega kratkega zakona dobil vzdevek "strupena Pennova", saj sta se ves čas ognjevito prepirala, pevka pa ga je tudi prijavila zaradi družinskega nasilja.

Tabloidi so mu sicer prilepili vzdevek "grobijan" in ga pogosto označujejo za takega, ki "udari takoj, ko mu nekaj ni po volji". Znan je namreč po svoji vzkipljivosti.

Leta 1987 je tako preživel 30 dni v zaporu, ker je med snemanjem napadel pomočnika, leta 2006 je napadel paparaca, ki ga je zasledoval na bratov pogreb, leta 2009 pa je znorel, ker ga je fotograf nadlegoval pred nakupovalnim središčem - brcnil naj bi ga v nogo in mu uničil kamero.