Te dni predstavlja dramo Freeheld, v katerem igra lezbični par skupaj z Julianne Moore. Foto: EPA
Te dni predstavlja dramo Freeheld, v katerem igra lezbični par skupaj z Julianne Moore. Foto: EPA

Februarja 2014 je le zbrala pogum in med govorom na konferenci Time to Thrive priznala, da ima rada ženske. Od takrat uživa v vlogi glasu za pravice homoseksualcev.

"Spomnim se, da sem gledala dokumentarec o Pussy Riot in ob tem sem razmišljala, kako pogumne so te ženske. Rekla sem si: 'Daj, no, saj si samo lezbijka. Imaš privilegij, da si ustvariš družino. Nimaš nobenega izgovora.'," se je razgovorila Pageeva v zadnjem intervjuju za revijo Time.

Trenutek, ko je priznala, da je lezbijka, je bil za njo osvobajajoč. "Čutila sem, da se je moje celotno telo preobrazilo. Bila sem srečnejša, kot bi si lahko kdaj koli zamišljala. Začneš se veseliti življenja. Dobiš novo motivacijo in navdih. Hočeš narediti več," je še dodala Pageeva.

Jezi jo odnos javnosti do igralk, ki v filmih zaigrajo lezbijke. Pogosto jih označijo za pogumne. A Pageeva odgovarja, da je to na robu žalitve. "Nikoli me ne bodo imeli za pogumno, če bom igrala heteroseksualno žensko. In prav je tako," je dodala z oskarjem nagrajena igralka.