Znani raper ima nove težave zaradi marihuane. Foto: EPA
Znani raper ima nove težave zaradi marihuane. Foto: EPA

V sredo popoldne so namreč 39-letnika s polnim imenom William Leonard Roberts II. zaradi nedovoljeno zatemnjenih avtomobilskih stekel ustavili v ameriški zvezni državi Georgia, policist pa je nato zaznal vonj po marihuani, ki je prihajal iz glasbenikovega bentleyja.

Ross je privolil v preiskavo vozila, kjer pa so nato res našli prepovedano substanco. Zato so ga aretirali, izpustili pa nato še isti večer po plačilu 2.400 dolarjev varščine.

Pogosta srečanja z organi pregona
To sicer ni prvič, da je raper prišel navzkriž z zakonom. Januarja 2008 so ga aretirali zaradi posedovanja orožja in marihuane, avgusta istega leta ga je didžej Vlad obtožil napada, dve leti pozneje je moral pred sodnika zaradi očitane kršitve avtorskih pravic, zaradi marihuane so ga znova pridržali tudi leta 2011. Pred dvema letoma pa je bil s svojim dekletom na Floridi tarča streljanja iz mimovozčega avtomobila - odnesla sta jo brez strelnih ran, vendar se je njun beg končal s trčenjem v zgradbo.

Na raperski sceni je prisoten že 15 let, sodeloval je s skupino Triple C's, Birdmanom, DJ Khaledom, Jay-Z-jem, R. Kellyjem, Johnom Legendom in Lilom Waynom, je pa tudi prvi glasbenik, ki je stopil pod okrilje Diddyjeve založbe Ciroc Entertainment. Leta 2012 ga je MTV označil za "najbolj vročega MC-ja v igri", znan pa je tudi po svojem prepiru s 50 Centom.