Raven-Symoné se je v svoji karieri preizkusila že v igri, manekenstvu, celo petju. Svoj prvi album je posnela leta 1993. Foto: Reuters
Raven-Symoné se je v svoji karieri preizkusila že v igri, manekenstvu, celo petju. Svoj prvi album je posnela leta 1993. Foto: Reuters
Raven-Symoné
Svojo igralsko kariero je Raven Symoné začela leta 1989 v televizijski seriji Cosby, kjer je igrala pastorko Denise Huxtable (Lisa Bonet), Olivio. Pravzaprav se je najprej prijavila na avdicijo za vlogo v filmu Billa Cosbyja Gosth Dad, vendar je bila premlada, da bi vlogo dobila. Cosbyju pa je prirasla k srcu in zato so ji ponudili vlogo Olivie Kendall v seriji. V seriji je igrala do leta 1992. Foto: Reuters
Raven-Symoné
Leta 1998 je zaigrala ob boku Eddieja Murphyja v franšizi Dr. Dolitle. Foto: Reuters

Igralka in voditeljica bo dobila priložnost, da se znova vživi v vlogo Raven Baxter, ki jo je štiri sezone upodabljala v Disneyjevi seriji That's So Raven. V "spin off" seriji se bo 30-letnica vživela v lik ločene mame, ki vzgaja sina in hčerko. Eden izmed njiju pa je podedoval mamino sposobnost, da vidi v prihodnost. Disney računa, da se bo s serijo približal novim gledalcem.

"Raven ima izjemen smisel za humor, ki je gonilna sila uspeha Disneyjevega kanala," je zapisal izvršni podpredsednik Adam Bonnet v svoji izjavi za javnost. "Njena predstava v seriji That's So Raven je brezčasna. Zdaj pa gledamo v prihodnost, kjer bo tudi odigrala veliko vlogo. Veselimo se pripovedovanja novih zgodb z odraslo Raven Baxter za novo generacijo gledalcev," so zapisali pri Disneyju.

Raven je trenutno redna sovoditeljica v oddaji The View, ki pa jo bo zapustila decembra zaradi novega projekta. Tako se na neki način vrača na staro delovno mesto, kjer se je od leta 2003 do 2007 poskušala na novo uveljaviti v svetu zabave. Njen odhod iz oddaje The View ni nobena skrivnost, saj se je o tem govorilo že nekaj mesecev. Podobno kot njena nekdanja sovoditeljica Rosie Perez je bila tudi Raven pod plazom kritik zaradi njenih na trenutke neprimernih komentarjev.

Med drugim je s komentarjem, da ne bi zaposlila nikogar, ki ima ime kot nekdo iz geta, sprožila peticijo po njeni odstranitvi. Pozneje se je opravičila, češ da je bila neprimerna pripomba. "Prejela sem zavrnitve za številna dela zaradi svoje barve kože, oblike telesa in starosti. Z vsako zavrnitvijo je trpela moja samopodoba. Zato se lahko poistovetim s tistimi, ki jih je prizadela moja pripomba," se je opravičevala Raven.

Nenehno vzbujanje pozornosti
Igralka je že pred sodelovanjem v oddaji vzbujala pozornost s svojimi komentarji. Tako je leta 2013, ko so v ZDA uzakonili poroke med istospolnimi partnerji, izjavila: "Končno se lahko poročim." Toda v nobenem pogledu se ni podredila stereotipom. "Nočem, da me označite za lezbijko, ampak za človeka, ki ima rad ljudi," je razlagala kakšno leto po tem, ko je odkrito spregovorila o tem, da jo privlačijo ženske. Na naslovnice se je sicer vrnila konec lanskega leta, ko se je končala njena tri leta trajajoča zveza z AzMarie Livingston.

Prav tako se je obregnila ob stereotipe o rasi. "Sem Američanka, nisem Afroameričanka. Sem Američanka," je vztrajala pred časom v intervjuju z voditeljico Oprah Winfrey. Tako je 30-letnica v zadnjih letih popolnoma izgubila ugled prikupne mladenke, ki je osvojila srca gledalcev v serijah Cosbyjevi in Cooperjeva druščina.