Redfoo velja za velikega ljubitelja tenisa. Foto: EPA
Redfoo velja za velikega ljubitelja tenisa. Foto: EPA
Redfoo in Victoria Azarenka
Redfoo in Victoria Azarenka svoje ljubezni že nekaj časa ne skrivata več. Foto: EPA

V svoj zadnji samostojni singel Heart of a Champion je Redfoo vključil prav nenavadne vložke - vzdihe Azarenke, ki jih spušča med teniškimi dvoboji. Njeni vzkliki se pojavijo ob 1.25 in znova ob 3.20 poleg Redfoojeve zdaj že značilne poetike: "We go hard, we don't stop, we go hard till we reach the top."

"Njene vzklike sem posnel na svoj iPhone in sem jih vstavil v skladbo," je pojasnil Redfoo in dodal: "Vzklika in vzklika, potem pa zmaga in jaz ob tem kričim: 'Dajmo!'." Glasbeni kritiki so se ob tem že oglasili, češ da je skladba vse prej kot Eye of the Tiger nove generacije.

Redfoo je sicer krenil na svojo samostojno glasbeno pot, potem ko sta s Sky Blujem (drugo polovico LMFAO) sklenila, da bosta svoje delovanje v zasedbi za nekaj časa postavila na stranski tir. Redfoo in Sky Blu sta sicer znana kot glavna predstavnika novodobnega 'shuffla', ki sta plesni element povzdignila s svojo uspešnico Party Rock Anthem.
37-letnik, čigar pravo ime je Stefan Gordy, velja tudi sam za velikega oboževalca tenisa. Njegov oče Berry Gordy, ustanovitelj založbe Motown, je bil fanatični oboževalec tenisa in je celo zgradil teniško igrišče za svojo hišo na Bel Airu. Kot je priznal Redfoo v pogovoru za revijo ESPN, se je nemški as Boris Becker mudil v njihovi hiši na partijah šaha, nekdanja številka ena svetovnega tenisa Monika Seleš pa je bila prijateljica družine.

Ljubezen do tenisa ima v krvi
Velika ljubiteljica tenisa je bila tudi njegova mama. "Obstaja anekdota - ne vem, ali je resnična -, da je mami odtekla voda na teniškem igrišču," je še pripomnil Redfoo.

Sam je začel resno trenirati tenis, ko je bil star 14 let. Nekoč je svoje loparje prekrižal s sestro Peta Samprasa Stello. A kariero športnika je zamenjal s kariero glasbenika: "Mislim, da je glasba boljša kariera zame, saj lahko tako izrazim svoje ideje."
Redfoojeve poti z Azarenko so se prekrižale na odprtem prvenstvu ZDA lani, kjer si je Redfoo ogledal vse dvoboje Azarenke, ona pa je na njegovo glasbo plesala na igrišču. Govorice o zaljubljenosti so se v medijih pojavile jeseni, ko so ju večkrat opazili skupaj. Belorusinja je sicer že nekaj časa odsotna z igrišč, saj jo pesti poškodba gležnja.

Skladbi Heart of a Champion lahko prisluhnete spodaj.