Še pred nekaj dnevi skupaj na rdeči preprogi. Foto: Reuters
Še pred nekaj dnevi skupaj na rdeči preprogi. Foto: Reuters

"Ja ... Avri Roel Downey se je pridružila zabavi 4. novembra ob 3.22 zjutraj. Težka je 3,17 kilograma, dolga pa je 50,8 centimetra," je na Facebooku veselo novico delil igralec.

Par, ki ima že dveinpolletnega sina Extona Eliasa, se je konec tedna udeležil podelitve nagrad britannia, skupaj sta se na rdeči preprogi veselo nastavljala fotografskim objektivom, nagrado Stanleyja Kubricka za odličnost v filmih pa je prejel prav 49-letni igralec.

Po prihodu na oder se je Robert v govoru zahvalil tudi svoji devet let mlajši ženi, ki bo, kot je povedal na galadogodku, vsak trenutek "počila", na njegov poziv pa je tudi vstala in prejela aplavz občinstva. "Kako je lahko še naprej tako presneto lepa in funkcionalna, obenem pa je njeno razpoloženje stabilno," se je vprašal igralec in v šaljivem tonu dodal, da je bila njegova druga nosečnost zelo težka, ampak da mu je (samo)predpisano počivanje zelo koristilo.

In prišla je Susan
To je igralčev tretji otrok, iz prvega zakona z igralko Deborah Falconer ima 21-letnega sina India, ki pa nekdanjima zakoncema povzroča nemalo sivih las. Poleti se je znašel v zaporu zaradi suma posedovanja prepovedanih snovi. Tudi Robert Downey Jr. je imel precej burno preteklost, povezano z mamili, zaradi katerih se je večkrat zdravil, njegova kariera pa je zastala.

Po razmerjih s soigralkami Sarah Jessico Parker, Falconerjevo in Calisto Flockhart je leta 2003 na snemanju Gotike spoznal producentko Susan Levin. Levinova ga je vztrajno zavračala, češ da je Robert igralec, ona pa ima "pravo službo", a se je nazadnje vdala. Poročila sta se leta 2005.